JVS Gentser is de jeugdwerkgroep van Volksterrenwacht Armand Pien in Gent. Om de twee weken komen we samen om plezier te beleven aan onze gezamenlijke hobby!

U bent hier

Gentster Jeugdcursus 2020

Onze nieuwe jeugdcursus komt eraan! Vind je de sterren en planeten ook zo interessant? Wil je weten wat zwarte gaten nu echt zijn? Vraag je je soms af hoe raketten eigenlijk werken? Dan is de Gentster jeugdcursus zeker iets voor jou!

Deze cursus is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar en bestaat uit 5 lessen, waarin je alles leert over de extreemste objecten in het heelal, waarnemen, aliens, ruimtevaart en sterrenkunde. Ook mag je natuurlijk alles vragen wat je wou weten over de ruimte en alles wat daarmee te maken heeft.

De lessen gaan door op 22 en 29 februari en 7, 14 en 21 maart, telkens van 15u30 tot 17u30 in de gebouwen van de volksterrenwacht Armand Pien in Gent. Aansluitend op de laatste les is er ook een diploma-uitreiking en zullen de cursisten hun zelfgemaakte waterraketjes afvuren, deze les duurt dan ook tot 20u00. Inschrijven kan via deze link. De cursus kost €15 voor leden van de sterrenwacht, of €35 met lidmaatschip van de volkssterrenwacht Armand Pien erbij.

Meer info over de jeugdcursus: https://www.armandpien.be/gentster-jeugdcursus

Meer info over onze jeugdwerking: http://armandpien.be/gentster

Reageer