JVS Hyperion wil jongeren vanaf 12 jaar verenigen om samen aan sterrenkunde te doen. Je vindt ons in Halle (Vlaams-Brabant) en omgeving.

U bent hier

JVS Hyperion's eerste (online) activiteit

Met gepaste trots kunnen wij, JVS Hyperion, meedelen dat we op 11 november 2020 om 15u00 onze eerste online activiteit organiseren. Het betreft een online lezing over ons eigen zonnestelsel.

DATUM: 11 november 2020 (15u00)

De acht planeten van ons zonnestelsel hebben elk een eigen verhaal, dat we tijdens deze lezing uit de doeken gaan doen. Hoe zit het met het waterijs op Mars en waarom is Venus zo verschrikkelijk heet? Vanwaar komen die prachtige ringen rond Saturnus en hoe zit het met de Grote Rode Vlek op Jupiter? Dat zijn alvast enkele vragen die we proberen te beantwoorden. We kijken hiervoor niet enkel naar de planeten hoe ze nu zijn, maar gaan ook terug in de tijd naar hoe we denken dat ze zijn ontstaan.

HET PROGRAMMA:

1. Aardse (of terrestrische) planeten (Mercurius, Venus, Aarde, Mars)
2. Korte pauze met mogelijkheid tot vragen
3. Gas- en ijsreuzen (Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus)
4. Mogelijkheid tot vragen, verdere bespreking...
Verwachte duur: 1 uur

DOELGROEP:

Aangezien JVS Hyperion een jeugdvereniging is, is deze activiteit bedoeld voor jongeren tot en met 25 jaar. Niet-leden zijn ook welkom (misschien wil je daarna wel lid worden?)!

HOE INSCHRIJVEN?

Indien je geïnteresseerd bent, vragen we je om een e-mail te sturen naar jvshyperion@gmail.com. De instructies voor het volgen (via onze Discordserver), zullen dan tijdig doorgestuurd worden.
Ook voor verdere vragen kan je ons contacteren via e-mail of Facebook.

Reageer