De Oostendse jongerenvereniging voor sterrenkunde sinds 1969. Waarnemen, voordrachten, workshops, kampen... Sterrenkundige activiteiten voor én door jongeren tussen 12 en 25 jaar.

U bent hier

JVS Quasar

Quasar is een vereniging waar we elke vrijdag avond samen komen om samen te verdiepen in astronomie en aanverwante wetenschappen. Deze vrijdagavonden is het de bedoeling om bij te leren door de verschillende voordrachten die worden gegeven door de leden zelf. Na de voordracht is er een mogelijkheid om een leuke sfeer te creëren door gezellig bij te praten en versnaperingen uit de bar te kopen. 

Leer werken met een telescoop, lenzen, filters en meer. We hebben onze professionele telescopen en verschillende verrekijkers ter beschikking om te gebruiken tijdens waarnemings activiteiten. Samen met de hulp van een ervaren enthausiast lid kan je heel de hemel waar nemen en de geheimen van het universum opsporen. 

Als je meer van ruimtevaart houd kan je zeker afkomen naar een activiteit waar we waterraketen, micro-raketen en meer maken en lanceren. 

Ook hebben we activiteiten voor meer avontuurlijke leden. We organiseren meerdaagse trekkingstochten, klimparcours, vlottentochten, droppingen en nog veel meer. 

Elke jaar in de zomer is er een mogelijkheid om mee te gaan op kamp. s' Nachts kan je meer bijleren over de hemel, terwijl we overdag verschillende soorten activiteiten doen (citytrip, wandeltochten, waarnemingsvoorbereidingen maken, gaan zwemmen in een lac,...)

Quasar heeft dus een wijd assortiment aan activiteiten voor elk wat wils. 

 

Als je hier eens van zou willen proeven aarzel niet om een langs te komen.