JVS Sirius is de oudste JVS-kern, gelegen in het Aalsterse. Tweewekelijks komt er een enthousiaste bende middelbare schoolstudenten samen voor een sterrenkundige activiteit.

U bent hier

JVS Sirius Aalst

Algemeen

 

Als JVS-kern richt Sirius zich al sinds 1972 tot de studerende jeugd, van 14 tot 25 jaar. Iedereen met interesse voor sterrenkunde en aanverwante wetenschappen is welkom in onze groep. Eens per twee weken maken we van 15.30 tot (ongeveer) 17.30 de speelplaats van het Sint-Jozefscollege (Capucienenlaan 95, 9300 Aalst) onveilig. Naast de spreekbeurten staan ook tal van andere activiteiten op het programma: de Nacht der Duisternis, de Sterrenkijkdagen, onze jaarlijkse uitstap en het kamp in de zomer,…  De planning staat vol.

Als je zin hebt om eens de sfeer op te komen snuiven en enkele vergaderingen bij te wonen, of nog vragen hebt, richt je dan tot sirius[@]murzim.be (de [] weglaten)

 

Te jong?

 

Jongeren vanaf het tweede leerjaar die nog niet binnen de leeftijdsgrenzen vallen, kunnen terecht bij de Puppies. Dit is een bende uitgelaten gastjes die voor de siriusvergaderingen, van 13.30 tot 15.30 bijeenkomen. Op speelse wijze verkennen ze het heelal, geholpen door spreekbeurten, proefjes en knutselopdrachten.

Voor meer info: puppies[@]murzim.be (de [] weglaten)

Te oud?

 

Van zodra siriusianen hun allerlaatste examen achter de rug hebben, stromen ze door naar Murzim. Dit zijn de grijze haren van de vereniging. Vaak worden er op vrijdagavond spreekbeurten gegeven, in het lokaal of in de Werf te Aalst. Ook op nationale gebeurtenissen zoals de Nacht der Duisternis en de Sterrenkijkdagen zijn ze van de partij.