Sterrenkijkdagen VVS Scheldeland - Lokeren

vzw Durme en de Vereniging voor Sterrenkunde afdeling Scheldeland organiseren een sterrenkijkdag voor het grote publiek aan het natuurreservaat Molsbroek te Lokeren op zaterdag 13 november om 19u.
Ben je benieuwd hoe de maan er uit ziet door een telescoop? Of speur je liever de Melkweg af naar gasnevels, sterrenstelsels en sterrenhopen? Kom dan zeker even langs op het bezoekerscentrum van het Molsbroek.
Buiten op de dijk van het Molsbroek natuurreservaat staan een aantal telescopen opgesteld. Daarmee zal bij helder weer naar diverse hemelobjecten gekeken worden. Verder verkennen we de hemel met het blote oog en wordt een rondleiding gegeven door de herfststerrenbeelden waarbij de helderste sterren benoemd worden.

Heb je thuis een verrekijker of een telescoop, breng hem dan gerust mee. Voorvragen kan je altijd terecht bij één van de leden van VVS Scheldeland.
Opwarmen kan binnen aan de gezellige bar van het bezoekerscentrum, die voor de gelegenheid tot laat in de avond wordt opgehouden door vzw Durme.
Bij bewolkt weer wordt binnen een vervangprogramma voorzien met o.a. een presentatie over de herfststerrenhemel.

Locatie

Bezoekerscentrum Molsbroek 
Molsbergenstraat 1 
9160 Lokeren 

Open

Zaterdag vanaf 19.00 uur.

Contact

Peter Henderickx
peter@henderickx-dhooge.be

Route


Grotere kaart weergeven

Deel deze pagina: