Sterrenkijkdagen VVS Scheldeland - Lokeren

We organiseren een sterrenkijkdag voor het grote publiek in het bezoekerscentrum van het natuurgebied Molsbroek te Lokeren.

Ben je benieuwd hoe de maan er uit ziet door een telescoop? Of speur je liever de Melkweg af naar gasnevels, sterrenstelsels en sterrenhopen? Kom dan zeker even langs op het bezoekerscentrum van het Molsbroek.

Bij helder weer zullen een aantal telescopen opgesteld staan. Daarmee zal naar diverse hemelobjecten gekeken worden. Verder verkennen we de hemel met het blote oog en wordt een rondleiding gegeven door de lentesterrenbeelden waarbij de helderste sterren benoemd worden.

Heb je thuis een verrekijker of een telescoop, breng hem dan gerust mee. Voor vragen kan je altijd terecht bij één van de leden van VVS Scheldeland.

Opwarmen en iets drinken kan binnen in de kantine van het bezoekerscentrum, die voor de gelegenheid tot laat in de avond wordt opgehouden.

Bij bewolkt weer wordt binnen een vervangprogramma voorzien met o.a. een presentatie over de winter- en lentesterrenhemel.

Locatie

Bezoekerscentrum Molsbroek 
Molsbergenstraat 1 
9160 Lokeren 

Open

Zaterdag vanaf 19 u.

Contact

Peter Henderickx
peter@henderickx-dhooge.be

Route


Grotere kaart weergeven

Deel deze pagina: