U bent hier

Twaalf Maanden Sterrenkijken
Auteur:  mvln

Twaalf Maanden Sterrenkijken

Met genoegen kunnen we aankondigen dat vanaf nu drie nieuwe publicaties beschikbaar zijn.

Twaalf maanden sterren kijken

Hoever staat die ster? Wanneer is de Orionnevel zichtbaar? Welke dubbel­sterren kan ik met mijn telescoop bekijken? Waar vind ik M 45?

Twaalf Maanden Sterren Kijken wijst u de weg. Twaalf maanden lang wordt u meegenomen langs een verkenningstocht doorheen alle sterrenbeelden die bij ons zichtbaar zijn.

Voor elke periode van het jaar zijn oriëntatiekaarten gegeven, die aangeven welke sterrenbeelden 's avonds aan de hemel staan.

Van elk sterrenbeeld is een afzonderlijke kaart opgenomen, met aanduiding van de sterren en de deep-sky objecten: sterrenhopen, nevels, sterrenstelsels. De belangrijkste sterren, dubbelsterren, veranderlijke sterren en deep-sky objecten worden in de begeleidende tekst besproken.

Twaalf Maanden Sterren Kijken is een onmisbare gids voor de beginnende waarnemer. Het is ook een referentiewerk met informatie over de belangrijkste sterren, sterrenhopen, nevels en sterrenstelsels.

Claude Doom is doctor in de astrofysica en deed onderzoek naar de levens­loop van zware sterren en dubbelsterren. Momenteel doceert hij informaticamanagement aan de KU Leuven. Hij was voorzitter van de Vereniging voor Sterrenkunde en hoofdredacteur van Heelal. Hij schrijft regelmatig bijdragen voor Heelal en Zenit over sterren, sterrenstelsels en ruimteonderzoek. 

VVS Sterrenbeeldenatlas

De VVS sterrenbeeldenatlas bevat afzonderlijke sterrenkaarten van alle 88 officiële sterrenbeelden. Daarop zijn sterren getoond tot de zesde magnitude, naast de helderste deep-sky objecten. Van deze objecten is ook telkens het type gegeven.

Deze sterrenbeeldenatlas bevat geen nadere informatie over sterren en deep-sky objecten. Detailinformatie over de objecten in de sterrenbeelden die in onze streken zichtbaar zijn kan men vinden in de VVS-uitgave Twaalf Maanden Sterren Kijken. 

VVS Sterrenkaart
 
De sterrenkaart poster (A1 formaat) is helemaal vernieuwd en dus geen herdruk van de bekende poster. De coordinaten zijn gebaseerd op epoch 2000 en ook de kleur (Hertzsprung-Russell-diagram) werd aangeduid.
 
 
Prijzen
 
- Twaalf maanden sterren kijken: 23 euro voor leden, 26 euro voor niet-leden
- VVS sterrenbeeldenatlas: 10 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden
- Combipakket (beide samen): 28 euro voor leden, 32 euro voor niet-leden
- Sterrenkaart: 12 euro voor leden, 15,60 euro voor niet-leden (Klik hier voor de handleiding)
 

De prijs is inclusief verzendingskosten voor het binnenland (buitenland: +10 euro per bestelling). Bestellen kan door het juiste bedrag over te maken op IBAN-rekening BE04734021468331 (BIC KREDBEBB) van de VVS, met vermelding van de gewenste publicatie(s). De bestelling wordt verstuurd naar het adres gekoppeld aan het rekeningnummer van de betaler. Bij twijfel of afwijkend adres: vermeld het gewenste adres in de mededeling van de betaling.

Leden van de VVS krijgen een korting (zoals hierboven aangegeven). Vermeld in de mededeling van de betaling lidnummer en/of naam.
Niet-leden betalen meer, maar kunnen lid worden van de VVS en meteen genieten van deze korting. Meer info hier.

Hou rekening met een levertijd van minstens twee weken.

 

Reageer