Binnen deze werkgroep worden sterbedekkingen door de Maan, planeten en andere objecten van ons zonnestelsel bestudeerd.

U bent hier

Presentatie VVS-weekend - begeleidende documentatie

Dit is begeleidende documentatie bij de presentatie "Nauwkeurige tijdsmeting met de Windows-klok" tijdens het JVS/VVS-weekend op 3-4 oktober in Genk. In afwachting van de mogelijkheid om op deze website een documentenbibliotheek in te richten, worden deze artikels hier afgelegd. Voor het gemak zijn de artikels in één PDF-bestand samengevat.

Beide artikels zijn weergegeven in de originele Engelse versie en in een Nederlandse versie. De Nederlandse versie is machinaal vertaald en maar licht gecorrigeerd. Het is dus geen perfecte vertaling maar ze moet het toch mogelijke maken om de drempel voor Nederlandstalige lezers te verlagen en de artikels toegankelijk te maken

Artikel 1

Gault/Herald: All-Of-System Time Testing (Acquisition Delay) using Lunar Occultations
Beschrijving van een methode om de algehele vertraging in een eigen set van toestellen voor astronomische videoopnames (Acquisition Delay) aan de hand van sterbedekkingen door de Maan te bepalen.

Artikel 2

Gault/Herald: Tutorial - Using Occult for (Total) Lunar Occultation prediction, reporting and analysis.
Handleiding voor het voorspellen van sterbedekkingen door de Maan en voor de reductie van waarnemingen in de software Occult.

Download van de software Occult

De weergave gebeurt met de vriendelijke toestemming door de auteurs en de redactie van de Journal of Occultation Astronomy.

Reageer