Werkgroep Deep-SkyDe Werkgroep deep-sky verenigt alle waarnemers die interesse hebben in het visueel observeren van deep-sky objecten.

U bent hier

Deep-Sky Dag, 27 oktober (vsw Urania, Hove)

Zoals reeds aangekondigd via Heelal zal op 27 oktober as de eerste Deep-Sky Dag van de Werkgroep Deep-Sky doorgaan. (Opmerking: Deze start om 13u30 en niet om 10u30 zoals eerder fout aangekondigd in het oktobernummer van Heelal.)
 
We hebben een bijzonder interessante en afwisselende namiddag samengesteld (Dank aan alle sprekers!). Dankzij de diversiteit van de verschillende presentaties, kunnen we een heel breed publiek aanspreken. Van beginner tot doorgewinterde waarnemers. Laat dit voor iedere amateur een kans zijn om kennis te maken met de boeiende wereld van het Deep-Sky waarnemen. Kom es langs om tips op te snuiven van ervaren goeroes. Kom es bijpraten met andere amateurs. Kom plannen smeden voor de volgende Deep-Sky expeditie. Kom es langs om bij te praten over bekende en nieuwe objecten. Kortom, een boeiende namiddag voor iedereen met interesse voor de eindeloze wereld van de ‘nebula’.

Bovendien zullen we op het einde van de presentatie van Rony De Laet (auteur van ‘The Casual Sky Observer's Guide - Stargazing with Binoculars and Small Telescopes’) , een exemplaar van zijn boek onder de aanwezigen verloten.

Ik kijk er persoonlijk naar uit om jullie te verwelkomen.
 
Programma:

  • 13u30 13u40 Verwelkoming + Introductie (Kurt Christiaens)
  • 13u40 14u10 'Asterismen, de Harrington STAR list getemd!' (Jef De Wit)
  • 14u10 15u00 'Waarnemen met verrekijkers en kleine telescopen' (Rony De Laet)
  • 15u00 15u30 Pauze
  • 15u30 16u00 Onderwerp volgt (Eric Van der Jeught)
  • 16u00 16u30 'Introductie Digitaal tekenen, een demo' (Peter Henderickx)
  • 16u30 17u20 'Update DeepskyLog' (The DSL Developers)
  • 17u20-17u30 Closing (Kurt Christiaens)

 
Groeten,
 
Kurt Christiaens
Werkgroep Deep-Sky
Waarnemingen: www.deepskylog.be
Info:  www.distant-targets.be
Info: www.vvs.be/werkgroepen/werkgroep-deep-sky
Afdeling: www.scheldeland.vvs.be

Deel deze pagina

Reageer