Welkom op de website van de Werkgroep Lichthinder van de Vereniging voor Sterrenkunde vzw. Verlicht waar nodig, zoveel als nodig en wanneer nodig !

U bent hier

Eerste Starlight Tourism Destination is een feit!

In Portugal heeft de Rota Dark Sky Alqueva Reserve de prestigieuze erkenning 'Starlight Tourism Destination' gekregen van de Starlight Foundation. Deze foundation wordt gesteund door UNESCO, United Nations World Tourism Organisation and de International Astronomical Union.

Het Rota Dark Sky Alqueva Reserve is niet minder dan 3000 (!)  vierkante kilometer groot en heeft als hoofddoelstelling om de donkere hemels te bewaren en op basis hiervan toeristische activiteiten te ontwikkelen.  Met gemiddeld 286 heldere nachten per jaar kan dat natuurlijk geen enkel probleem zijn! Om toerisme te kunnen verwezelijken is een 'Route' opgezet. Gecertifieerde partners, kunnen hierdoor diensten aanbieden zoals accomodatie, maaltijden of opleidingen. Niet alleen sterrenkunde komt aan bod, maar ook andere activiteiten zoals nachtwandelingen, nachtelijke excursies per paard of het observeren van vogels is mogelijk. De 'Route' combineert accommodatie, gastronomie en activeiten zodat er voor ieder wat wils is.

Meer info op de website.

In the Sky at Night magzine is er ook een artikel verschenen.

Reageer