Welkom op de website van de Werkgroep Lichthinder van de Vereniging voor Sterrenkunde vzw. Verlicht waar nodig, zoveel als nodig en wanneer nodig !

U bent hier

Tweede darksky park in Nederland

Naast het park Boschplaat op Terschellingen is nu ook het Nationaal Park Lauwersmeer, dat gelegen is tussen Groningen en Friesland erkend door de IDA als darksky park. Darksky parken woorden erkend na een streng applicatie proces. In dat proces moet aangetoond worden waarom het te beschermen gebied belangrijk is en hoe dat zal gebeuren. Er is ook een duidelijk gemeenschapsluik, er moet duidelijk aangetoond worden dat de gemeeschap actieve inspanningen zal doen om dit gebied te beschermen.

Het gebied is 60 vierkante kilometer groot en de nominatie komt er door Staatsbosbeheer en de provincie Groningen, die het realiseren van dit darksky park in een master plan had opgenomen. In Vlaanderen hebben we nog steeds geen darksky parken waar je rustig naar de Melkweg kunt turen.

De press release van IDA: http://darksky.org/lauwersmeer-national-park-becomes-second-dark-sky-park-named-in-the-netherlands/

Reageer