De Werkgroep Ruimtevaart groepeert VVS-leden die zich interesseren in de ruimtevaart. Anderzijds proberen we op allerlei manieren over ruimtevaart te vertellen en te schrijven.

U bent hier

ATV-4 Einstein en ISS passages in juni 2013

Tijdens deze periode van de grijze nachten eventjes de ruimtetuigen vast gelegd die boven onze hoofden cirkelen...
Momenteel draait de ATV-4 "Einstein" ( Automated Transfer Vehicle dat cargo, water & brandstof aanbrengt en z'n motoren kan gebruiken om het ISS in een hogere baan te duwen ) achter het ISS - International Space Station aan...
De ATV heeft het Sterex video systeem aan boord alsook enkele jubileum plaques voor de 80ste verjaardag van de British Interplanetary Society ( BIS Londen ), wereld's oudste non-profit organisatie met als exclusief doel het steunen en promoten van ruimteonderzoek en ruimtevaart.

Omstreeks 23:55 begon de ATV-4 in beeld te komen met precies om 23:57 de zeer heldere flares (Magnitude - 8 ) van de Iridium 7 satelliet... daarna het ISS omstreeks 00:31
Foto's met een CANON EOS 600D met 10-20 mm ( ISS passage werd 150 seconden belicht, ISO 100 waardoor de lichtervuiling van Oostende helaas duidelijker zichtbaar werd ).
Rechts van het midden is het sterrenbeeld Grote Beer duidelijk zichtbaar

Deel deze pagina

Reageer