De Werkgroep Ruimtevaart groepeert VVS-leden die zich interesseren in de ruimtevaart. Anderzijds proberen we op allerlei manieren over ruimtevaart te vertellen en te schrijven.

U bent hier

ATV-4 Einstein en ISS passages in juni 2013

Tijdens deze periode van de grijze nachten eventjes de ruimtetuigen vast gelegd die boven onze hoofden cirkelen...
Momenteel draait de ATV-4 "Einstein" ( Automated Transfer Vehicle dat cargo, water & brandstof aanbrengt en z'n motoren kan gebruiken om het ISS in een hogere baan te duwen ) achter het ISS - International Space Station aan...
De ATV heeft het Sterex video systeem aan boord alsook enkele jubileum plaques voor de 80ste verjaardag van de British Interplanetary Society ( BIS Londen ), wereld's oudste non-profit organisatie met als exclusief doel het steunen en promoten van ruimteonderzoek en ruimtevaart.

Omstreeks 23:55 begon de ATV-4 in beeld te komen met precies om 23:57 de zeer heldere flares (Magnitude - 8 ) van de Iridium 7 satelliet... daarna het ISS omstreeks 00:31
Foto's met een CANON EOS 600D met 10-20 mm ( ISS passage werd 150 seconden belicht, ISO 100 waardoor de lichtervuiling van Oostende helaas duidelijker zichtbaar werd ).
Rechts van het midden is het sterrenbeeld Grote Beer duidelijk zichtbaar

Reageer