U bent hier

JVS-dag 2012

Publiek

Op 25 februari 2012 zal de JVS-dag 2012 plaatsvinden op de Toegangspoort Kattevennen te Genk. JVS-Descartes verwelkomt alle JVS-leden en JVS-kernen voor een fantastische dag. Centrale gast is Frank De Winne, hij zal ons een privé rondleiding geven door het ISS aan de hand van beelden geprojecteerd op de Cosmodrome koepel. Op het programma staan ook een gezellig stadspel door Genk stad en verschillende interessante workshops.

Programma

10.00: Begin van de dag aan het station van Genk
10.30 - 12.00:    Stadspel (dat zal leiden tot aan Toegangspoort Kattevennen)
12.30 - 13.30:    Lunch
14.00 - 15.30:    Gastlezing door Frank De Winne
16.00 - 17.30:    Workshops


Workshops

Na de lezing staan er een aantal interessante workshops op het programma. Iedereen zal de kans krijgen om één van deze te volgen.

  • Remote sensing: planeet- en aardobservatie (Anneleen Oyen, TU Delft): Wat is remote sensing? Hoe nemen we de aarde en andere planeten waar vanuit een satelliet? Welke rol spelen lasers daarin? Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens deze workshop. Zeker de moeite waard, want er hoort ook een demonstratie bij van een echte 3D laser scanner!
  • Deeltjes-detector (Wim Cuppens): In deze workshop maak je kennis met deeltjes en straling. In een experiment met droogijs zullen we stralingsdeeltjes uit onze omgeving zichtbaar maken.
  • Zonwaarnemingen (Limburgse Zonwaarnemers): De Limburgse Zonwaarnemers leren je in deze workshop alles over zon en hoe je haar kan waarnemen. De workhop gaat door in het observatorium van de Cosmodrome. Bij helder weer zullen we als bonus ook nog Venus overdag waarnemen.
  • Optica (licht, lasers en het oog): In deze workshops kom je alles te weten over licht, lasers en het menselijk oog.
  • Workshop in de Cosmodrome (Cosmodrome & JVS Descartes): Een workshop in de Cosmodrome planetarium zaal, deze workshop wordt georganiseerd door JVS-Descartes en de Cosmodrome

Praktisch

We verwachten om 10.00 uur alle deelnemers aan het station van Genk. Het stadspel zal uitmonden in een wandeling tot aan de Cosmodrome. Gelieve enigszins rekening te houden met minder ideale weersomstandigeheden, bij regen zal de organisatie waterdichte poncho\'s voorzien voor alle deelnemers. Het programma eindigt rond 17.30.

Kostprijs

Kostprijs van dit alles is €12,5 euro voor niet-JVS-leden en €7,5 voor JVS-leden. In deze prijs is de middag-maaltijd (spaghetti) met een consumptie inbegrepen.

Inschrijven

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar jvsdag2012@gmail.com. We zouden graag de volgende gegevens ontvangen: JVS-lid ja of nee (VVS-lidnummer), geboortedatum, email adres, telefoonnummer en adres.
Je inschrijving is pas definitief als je het inschrijvingsgeld betaald hebt, dat kan op het volgende rekeningnummer: 735-1620840-55 (met vermelding JVS-DAG 2012 + Naam deelnemer). Als wij je betaling ontvangen hebben sturen wij een mail ter bevestiging. Het aantal deelnemersplaatsen is beperkt, wees er dus snel bij. Inschrijven kan tot 1 februari.

Deel deze pagina