Sterrenkijkdagen

Voor het grote publiek organiseert de VVS jaarlijks de Sterrenkijkdagen. Tal van afdelingen van de vereniging, maar ook een aantal erkende verenigingen en particulieren zetten dan hun deuren open en laten eenieder een blik werpen op de maan, de planeten en tal van andere hemelobjecten.

In 2016 vinden de Sterrenkijkdagen plaats op 11 en 12 maart 2016. Meer info vind je op www.sterrenkijkdagen.be.

De vorige edities

21 en 22 december 2012

• De sterrenkijkdagen 2012 stonden in het teken van de planeet jupiter. Een impressie van de activiteiten tijdens de sterrenkijkdagen 2012 vind je hier.

7 juli 2013

• In 2013 organiseerde de VVS voor de eerste maal een Zonnekijkdag. Naar analogie met de jaarlijkse Sterrenkijkdagen kon het publiek op meer dan 30 plaatsen in Vlaanderen terecht om onze zon te bewonderen door verschillende soorten telescopen.

7 en 8 maart 2014

• De sterrenkijkdagen vallen dit jaar in het voorjaar en wel op 7 en 8 maart.

6 juli 2014

• Wegens het grote succes van de vorige editie werd ook dit jaar een Zonnekijkdag georganiseerd.  Ditmaal waren de weergoden ons echter niet goed gezind.

27 en 28 maart 2015

• Een week na de gedeeltelijke zonsverduistering van 20 maart. Vrijdagavond was zeer mooi weer wat resulteerde in een mooie opkomst.  Een fotoimpressie

5 juli 2015

• Voor de middag viel de Zon te bewonderen, maar na de middag begon het te regenen. Volgende keer beter !