U bent hier

31 ste JVS/VVS Weekend

31 ste JVS/VVS Weekend

31ste JVS/VVS-weekend, 30 september – 1 oktober 2017

Het eenendertigste JVS/VVSweekend gaat door in Corsendonk Duinse Polders (Ruzettelaan 195, 8370 Blankenberge). De grote lijnen van het programma zijn ondertussen vastgelegd.

 

Programma

Op zaterdag 30 september 2017 zijn de deuren geopend vanaf 9 h en is er mogelijkheid tot het bezoeken van de standen van de sponsors. Deze standen kunnen uiteraard ook nog bezocht worden tijdens de pauzes.

De uiteenzettingen starten op zaterdagvoormiddag vanaf 10.00 h. Zowel op zaterdag als op zondag zal er een aangename afwisseling zijn tussen kortere bijdragen van actieve leden, en wat langere uiteenzettingen door enkele prominente gastsprekers.

Op zaterdagavond voorziet de JVS een korte avondactiviteit.

 

Gastsprekers

Volgende gastsprekers staan op het programma:

  • Prof. Dr. Sophie Van Eck (Institut d'Astronomie et d'Astrophysique, Université Libre de Bruxelles) geeft een uiteenzetting over “Stars, alchemists of the Universe”.
  • Prof. Dr. Christoffel Waelkens (Instituut voor Sterrenkunde, KU Leuven) spreekt over “De Herschelsatelliet: een balans”.
  • Dr. Sebastiaan de Vet (Nederland): "Op zoek naar het landschappelijke verhaal: het zonnestelsel door de bril van de geologie".
  • Maxim Mommerency (European Space Agency) heeft het over “Spaceship EAC: Hoe het Europese Astronautencentrum de eerste stappen richting Maan zet”.

Het wordt dus een boeiend en zeer gevarieerd programma dat velen zal weten te bekoren.

 

Bijdragen van actieve leden

Enkele opmerkelijke prestaties en interessante presentaties van VVS-leden zullen verder het aanbod versterken.

Er zijn reeds diverse onderwerpen voorzien: Eclipsjacht in de Verenigde Staten (Ruben Verboven), Te gast bij Anton Kutter (Jean-Pierre Grootaerd), Darksky-dorpen en landschappen (Stijn Vanderheiden), De werkgroep spectroscopie (Guy Wauters), De VVS-sterrenkaart: the making of… (Claude Doom), De zonnewijzer van de Polderster (Günther Boerjan), Een tweedehands sterrenwacht (Bart Delsaert), AstroPixel software (Dominique Dierick), Veranderlijke sterren (Jeroen Van Wassenhove), Een bezoekje aan het Kennedy Space Center (Koen Geukens), Een 50 cm telescoop (Bart Declercq), ... Deze lijst kan de komende tijd nog uitgebreid worden.

Het einde van het JVS/VVS-weekend is voorzien op zondag omstreeks 16.30 h.

 

Workshops

Op zondag 1 oktober 2017 zijn de deuren geopend vanaf 9 h en vangen de workshops aan om 9.30 h.

De thema's waartussen kan gekozen worden, zijn:

  • Solargraphs (Wout Goesaert)
  • Pixinsight (Bart Delsaert)
  • 3D printing (Steve Rau
  • Collimatie (Bart Declercq).

Het einde van de workshops is voorzien omstreeks 11 h, waarna de plenaire voordrachten hervatten.

 

Overnachting en maaltijden

Overnachtingen zijn mogelijk op basis van één en tweepersoonskamers in Corsendonk Duinse Polders zelf, of op basis van meerpersoonskamer in jeugdherberg De Wullok. Voor meer details verwijzen we naar het inschrijvingsformulier.

Op beide plaatsen zijn maaltijden verkrijgbaar voor wie overnacht.

Voor wie niet overnacht, zijn ook maaltijden verkrijgbaar in de Corsendonk Duinse Polders op zaterdag en zondagmiddag, alsook op zaterdagavond. Maaltijden dienen wel vooraf besteld te worden.

 

Inschrijvingen

Wellicht wil je ook deze keer het weekend niet missen. De prijzen zijn vermeld op het inschrijvingsformulier: ​http://www.vvs.be/schrijf-je-in-voor-het-jvsvvs-weekend-2017-in-blankenberge

Het is mogelijk in te schrijven met of zonder overnachting, en met of zonder maaltijden.

Alle inschrijvingen met overnachtingen bij Corsendonk Duinse Polders dienen binnen te zijn uiterlijk tegen 4 september 2017; voor overnachtingen bij De Wullok is 28 augustus 2017 de einddatum. Je inschrijving is overigens slechts definitief nadat het secretariaat je formulier én betaling ontvangen heeft.

Inschrijving zonder overnachting blijft ook in de loop van september nog mogelijk.

Wie niet vooraf inschrijft, blijft uiteraard welkom op het JVS/VVS-weekend in Corsendonk Duinse Polders; ter plaatse bedraagt de deelnameprijs 15 EUR voor leden (25 EUR voor niet-leden). Vooraf inschrijven is dus voordeliger.

 

 

Deel deze pagina

Reageer