U bent hier

32ste JVS/VVS-Weekend op 6 – 7 oktober 2018

32ste JVS/VVS-Weekend op 6 – 7 oktober 2018
 
Het tweeëndertigste JVS/VVS-weekend gaat door in Vayamundo (Zeedijk 290-330, 8400 Oostende). De grote lijnen van het programma zijn ondertussen vastgelegd.
 
 
 

Programma

Op zaterdag 6 oktober 2018 zijn de deuren geopend vanaf 10.00 h en is er mogelijkheid tot het bezoeken van de standen van de sponsors. In de voormiddag zijn ook reeds enkele bijdragen gepland.
Zowel op zaterdag als op zondag zal er een aangename afwisseling zijn tussen kortere bijdragen van actieve leden en wat langere uiteenzettingen door enkele prominente gastsprekers.
Op zaterdagavond is er uiteraard mogelijkheid voor vrije contactname. De JVS voorziet verder een korte avondactiviteit.
 

Gastsprekers

Dit jaar hebben we terug het genoegen om diverse hoofdsprekers te ontvangen:
• Dr. Jose Antonio Caballero (Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial, Centro de Astrobiología) spreekt over “CARMENES and exoearths”.
• Drs. Jordy Davelaar (Radboud Universiteit Nijmegen) geeft een uiteenzetting over de Event Horizon Telescope.
• Dr. Alex Lobel (Koninklijke Sterrenwacht van België) geeft onder de titel “De Gaia ruimtetelescoop van de Europese ruimtevaartorganisatie” een lezing naar aanleiding van Gaia Data Release 2.
• Dr. Marcel Vonk (Institute of Physics, Universiteit van Amsterdam) heeft het over “Emergente zwaartekracht en het donkere heelal”.
 
Het wordt dus een boeiend en zeer gevarieerd programma dat velen zal weten te bekoren.
 

Bijdragen van actieve leden

Enkele opmerkelijke prestaties en interessante presentaties van VVS-leden zullen verder het aanbod versterken.
Er zijn reeds diverse onderwerpen voorzien: De IDA Dark-Sky-Parken (Stijn Vanderheiden), Astropolis (Stijn Vanderheiden), Vijftigste verjaardag van Apollo 7 (Koen Geukens), onderwerp nog te bepalen (Kurt Christiaens), Backyard Eos (Emmanuel Fabel), WD1145+017: een zombiester (Josch Hambsch), De Zon systematisch waarnemen: best beginnen nu tijdens het zonneminimum! (Ivo Demeulenaere), Snel rotererende planetoide 2010 WC9 (Christian Steyaert), Parels van de Herschellijst (Janos Barabas), onderwerp nog te bepalen (Dominique Dierick), ...
Wie zelf ook graag iets komt presenteren, kan contact opnemen met het VVS-secretariaat (secretaris@vvs.be).
Het einde van het JVS/VVS-weekend is voorzien op zondag omstreeks 16.30 h.
 

Overnachting en maaltijden

Overnachtingen zijn mogelijk op basis van één en tweepersoonskamers in Vayamundo zelf, of op basis van meerpersoonskamer in jeugdherberg De Ploate.
Ontbijt is beschikbaar op de plaats van overnachting. Alle andere maaltijden (op zaterdag- en zondagmiddag, alsook op zaterdagavond) zijn verkrijgbaar in Vayamundo. Maaltijden dienen wel vooraf besteld te worden, zowel voor wie overnacht als voor wie niet blijft overnachten
 

Inschrijvingen

Wellicht wil je ook deze keer het weekend niet missen. Schrijf je hier in!
 
De prijzen zijn vermeld op het inschrijvingsformulier. Het is mogelijk in te schrijven met of zonder overnachting, en met of zonder maaltijden. Alle inschrijvingen met overnachtingen bij Vayamundo dienen binnen te zijn uiterlijk tegen 10 september 2018; voor overnachtingen bij De Ploate is 1 september 2018 de einddatum.
Je inschrijving is overigens slechts definitief nadat het secretariaat je formulier én betaling ontvangen heeft. Inschrijving zonder overnachting blijft ook in de loop van september nog mogelijk. Wie niet vooraf inschrijft, blijft uiteraard welkom op het JVS/VVS-weekend in Vayamundo; ter plaatse bedraagt de deelnameprijs 15 EUR voor leden (25 EUR voor niet-leden). Vooraf inschrijven is dus voordeliger.
 
Deel deze pagina

Reageer