U bent hier

JVS-dag in Gent op 28 februari

JVS-dag in Gent op 28 februari

Zaterdag 28 februari worden alle JVS'ers in Gent verwacht voor de jaarlijkse JVS-dag. Dit jaar zijn we te gast bij JVS-Gentster in Volkssterrenwacht Armand Pien.

De JVS-dag is de feestdag van de Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde. Alle JVS-kernen en JVS-leden komen die dag samen om elkaar nog eens te zien en om een dag lang hun gezamenlijke hobby te beleven!

Stadsspel

De JVS-dag start om 10u30 aan het station van Gent-Sint-Pieters. We verzamelen onder de grote luifel aan de voorkant van het station (Maria Hendrikaplein). Daar start dan ook meteen het grote JVS-dag-stadsspel, vol spanning en mysterie!

Kernvoorstellingsfilmpjes

NIet iedereen kent alle JVS-kernen, en daarom is het leuk om elkaar wat beter te leren kennen aan de hand van een plezant filmpje.

Lunch en rondleiding

Tijdens de middag zijn er broodjes voorzien (inbegrepen in de prijs - incl. drankje).
De volkssterrenwacht verbergt vele geheimen, en die kom je allemaal te weten tijdens een boeiende rondleiding.

Lezing Sterren en Sterevolutie

In de namiddag is professor Van Rensbergen van de Vrije Universiteit Brussel te gast. Hij vertelt ons alles over de binnen- en buitenkant van sterren. Waar komen ze vandaan? En wat doen ze daar allemaal in de ruimte?

Einde

De JVS-dag 2015 zal eindigen omstreeks 17u40, weer aan het station van Gent-Sint-Pieters.

Inschrijven

Je leest het: de JVS-dag wordt een niet-te-missen dag! Schrijf je dan ook snel in via deze link.

De JVS-dag kost 5 euro voor JVS/VVS-leden. Anderen betalen 10 euro inkom (die 5 euro extra krijg je terug als je dit jaar nog lid wordt van de JVS/VVS!).

Reageer