VVS Klein-Brabant is een afdeling van de Vereniging voor Sterrenkunde met als thuisbasis Bornem (Wintam).

U bent hier

VVS Klein-Brabant 15 Januari Nieuwjaarsdiner

Eerste bijeenkomst van 't jaar in VVS Klein-Brabant.

De eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar ging, zoals de laatste jaren de gewoonte was, door met een gezellig etentje. We kozen nogmaals voor restaurant Salpicon in Boom. Zeven leden namen eraan deel.

Na het aperitief, tussen  de soep en het hoofdgerecht, voor en na het dessert  werd er van gedachten gewisseld over de verdere evolutie van onze afdeling.

Vooreerst wil de voorzitter meer contacten met het publiek om zo meer mensen te interesseren voor astronomie. Daarbij denkt hij om deel te nemen aan bepaalde activiteiten die in sommige gemeenten doorgaan en waar we met enkele telescopen kunnen aanwezig zijn.
Eerste buitenactiviteit:  deelname aan de eerstvolgende Sterrenkijkdag op vrijdag 23 februari in de tuin van kasteel Bel Air in Willebroek.
Ook zullen VVS leden die in de Klein-Brabantse gemeenten wonen, en waar we nog niets over gehoord of gezien hebben, aangeschreven worden om op die wijze de activiteiten van  onze afdeling kenbaar te maken.

Aangezien het in het huidige vergaderlokaal vrij "droog" is, er is immers geen cafetaria en er mogen geen dranken verkocht worden, wordt voorgesteld om uit te kijken naar een ander lokaal. Een beslissing  zal later genomen worden. Mogelijk zal de dag van de bijeenkomsten daardoor verplaatst moeten worden. Misschien kan er dan na de bijeenkomsten ook een gezamenlijke waarnemingsavond georganiseerd worden.

Nog een probleem is het vinden van sprekers. Enkele namen van mogelijke sprekers werden naar voor gebracht. Er zal met enkelen contact opgenomen worden.

Tenslotte werd beslist om dit jaar niet deel te nemen aan de Zonnekijkdag. De zonnecyclus is in het minimum, er zijn maar sporadisch enkele kleine vlekjes en dat is niet voldoende om interesse te wekken bij het grote publiek.

 

Foto : NGC 1275 Magnetic monster ESA Hubble

Reageer