VVS-Scheldeland verzorgt de lokale werking van de VVS in de ruime regio Wetteren - Overmere - Zele - Lokeren. Elke maand een bijeenkomst met tal van interessante activiteiten.

U bent hier

Afdelingsavond, 8 april 2011

De inhoud van de afdelingsavond van 8 april lag al geruime tijd vast. Het werd een avond gevuld met astrofotografie.
Onze gastheer die avond was Aster en dat hij niet de enige is met deze interesse (of beter passie in het geval van Aster) bleek uit de toch wel grote opkomst.
Naast de gekende gezichten kregen we ook het bezoek van Koen Van Gorp, een ervaren astrofotograaf die sinds kort uit het Antwerpse naar Tielrode is verhuisd.
Aster gaf ons een boeiend overzicht van de moderne mogelijkheden. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de CCD camera, de moderne monteringen en hun link met de PC, de resultaten.
Aster is gebeten en brengt dan ook met een ongelooflijk enthousiasme zijn passie over. Zijn mooie resultaten worden met de maand beter. Daarna kwam Koen Van Gorp even aan het woord. Hij doet ook aan astrofotografie maar niet met een CCD camera zoals Aster, maar met een Spiegelreflexcamera. Hij toonde ons tussen pot en pint zijn fijnste resultaten, stuk voor stuk pareltjes. Het bleef niet bij een vergadering want het bleek helder weer te zijn.
 

Snel werden plannen gesmeed om bij Aster de theorie in de praktijk om te zetten. De gastvrije Els en Aster verwelkomden ons in hun schitterende Laarnse tuin. De monteringen werd vlug klaargezet en al vlug werden de eerste beelden geschoten. Daarnaast zorgde Bart voor de visuele pareltjes met zijn 300mm Dobson die iets verder opgesteld stond. Een heerlijke avond met heerlijke vrienden.

Met dank aan Aster en Els voor de gastvrijheid later op de avond. Theorie en praktijk op 1 avond, super!

Reageer