VVS-Scheldeland verzorgt de lokale werking van de VVS in de ruime regio Wetteren - Overmere - Zele - Lokeren. Elke maand een bijeenkomst met tal van interessante activiteiten.

U bent hier

Scheldeland BBQ, 1 juli 2011

Op vrijdagavond 1 juli werd opnieuw een informele bijeenkomst georganiseerd bij Kurt thuis te Overmere, ter afsluiting van het werkjaar van VVS Scheldeland. Vorig jaar was deze BBQ bij Kurt een erg memorabele avond, mede door de zwoele temperatuur, de nodige ambiance onder vrienden en het koele zwembad. Benieuwd of we dit konden herhalen dit jaar...

Opnieuw kregen de afwezigen ongelijk, want Kurt's gastvrijheid is heel gemoedelijk. Al gauw werd de sfeer en ambiance gezet voor de hele avond. Het weer was droog en het voorspelde een mooie transparante avond te worden. De temparatuur bleef echter wel steken rond een graad of 20, waardoor er van zwemmen dit jaar weinig in huis kwam. Ook al hadden de meesten van ons opnieuw zwemgerief mee...
Het vlees en de vis werden erg gesmaakt, net als het groentenbuffet. Kurt had zich overtroffen en geen moeite gespaard voor deze avond. Met dank Kurt!

De kalender voor het komende werkjaar werd besproken en aangevuld. Voor 2011 zullen de nodige sprekers eerstdaags worden gecontacteerd en vastgelegd.

Rond middernacht was de lucht compleet uitgeklaard en erg transparant. De SQM lag rond de 19.9 wat hier in de gemiddelde Waasland - Scheldeland achtertuin erg goed is. De 40cm dobson van Kurt werd prompt buitengerold en we genoten nog anderhalf uur van een fijne selectie deepsky uit Kurt's hand, waaronder de heldere supernova (SN2011dn) in de Draaikolknevel Messier 51 en een prachtzicht op Halternevel Messier 27.

Chris heeft opnieuw een fotoreportage gemaakt op deze schitterende avond.

Kortom, een gezellig samenzijn en een prima afsluiter van een goed werkjaar. Tot binnenkort!

Reageer