VVS-Scheldeland verzorgt de lokale werking van de VVS in de ruime regio Wetteren - Overmere - Zele - Lokeren. Elke maand een bijeenkomst met tal van interessante activiteiten.

U bent hier

Sterrenkijkavond, St Gertrudis Wetteren, 25 februari 2011

Op vrijdagavond 25 februari werd in samenwerking met de ouderraad van het Sint Gertrudiscollege en VVS Scheldeland een sterrenkijkavond georganiseerd. Echter, in de loop van vrijdag werd duidelijk dat van practisch sterrenkijken niets in huis kwam. De motregen en het laaghangende grijze wolkendek maakten er een binnenactiviteit van, waarvoor de refter van de school uiteraard erg geschikt is. De opkomst was dan ook voorspelbaar matig, met een naar schatting 50 tal bezoekers over de hele avond (ter vergelijking krijgen we bij mooi waarneemweer een dikke 200 tot 300 bezoekers).

VVS Scheldeland leden gaven uitleg over een aantal telescopen die opgesteld waren en de vele vragen werden zo goed als mogelijk beantwoord. Zoals altijd op sterrenkijkdagen in het Sint Gertrudis College waren er een aantal super geinteresseerde leerlingen. Het keuzevak astronomie zal daar zeker mee te maken hebben.

We kregen veel vragen over algemene sterrenkunde werden gesteld, maar ook practische vragen: wat heb ik nodig van verrekijker of telescoop om met de hobby te starten, wat is er nodig om foto's te nemen van de sterren, ... enz.

Met dank aan het Sint Gertrudis College en de ouderraad voor de organisatie. Ook bedankt aan Ingrid, om de bar te bemannen.

Reageer