Wij, een jeugdvereniging voor sterrenkunde, proberen op een zo leuk mogelijke manier jongeren vanaf 10 jaar iets bij te brengen over astronomie. Je vindt ons in de Cosmodrome, Genk

U bent hier

Jeugdcursus

Onze nieuwe jeugdcursus komt eraan! Het is een jaarlijkse gewoonte om in het najaar een jeugdcursus sterrenkunde in te richten.  Wij, als jeugdvereniging voor sterrenkunde, hebben als doel de popularisatie van sterrenkunde en daarom organiseren we regelmatig een boeiende jeugdcursus sterrenkunde voor geïnteresseerden. Deze cursus is speciaal gericht naar jongeren van 10 tot 14 jaar en bestaat uit 10 lessen waarin we spreken over het ontstaan van de aarde tot zwarte gaten en alles daartussen. 

SCHRIJF IN VIA DEZE LINK

Zit je soms ook verwonderd naar de sterren te kijken of ben je gewoon nieuwsgierig en kunnen je ouders niet meer op alle vragen antwoorden of wil je een expert worden op astronomisch gebied, dan is onze jeugdcursus zeker iets voor jou.

Daarenboven sluiten we de jeugdcursus traditioneel af met een toffe uitstap of een raketinitiatie waar je zelf een raketje mag bouwen op vaste brandstof en zelf veilig mag lanceren. http://www.youtube.com/watch?v=hoY2pyaIwjE&feature=youtu.be

De 10 lessen zullen telkens doorgaan op een zaterdagnamiddag (15h30 tot 17h30). Daar kom je meer te weten over de aarde, de zon, supernova’s, zwarte gaten en vele andere dingen. De lessen zullen doorgaan op 6, 13, 20 en 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november en 1 en 8  december 2012 in de Cosmodrome (europlanetarium Genk).

Als je inog vragen hebt kan je altijd eens een mailtje sturen naar  hans.huybrighs@gmail.com  met daarin je naam, geboortedatum en contactgegevens (adres, telefoonnummer) zodat we je kunnen contacteren. Direct inschrijven kan via bovenstaande link.  De prijs bedraagt 45 €.

Reageer