Wij, een jeugdvereniging voor sterrenkunde, proberen op een zo leuk mogelijke manier jongeren vanaf 10 jaar iets bij te brengen over astronomie. Je vindt ons in de Cosmodrome, Genk

U bent hier

Jeugdcursus 2013

Wij, als jeugdvereniging voor sterrenkunde, hebben als doel de popularisatie van sterrenkunde en daarom organiseren we regelmatig een boeiende jeugdcursus sterrenkunde voor geïnteresseerden. Deze cursus is speciaal gericht naar jongeren (van 10 tot 14 jaar) en bestaat uit 10 lessen waarin we spreken over het ontstaan van de aarde tot zwarte gaten en alles daartussen. Daarenboven sluiten we de jeugdcursus traditioneel af met een toffe uitstap of een raketinitiatie waar je zelf een raketje mag bouwen op vaste brandstof en zelf veilig mag lanceren. http://www.youtube.com/watch?v=87a812LHYG8

 

Zit je soms ook verwonderd naar de sterren te kijken of ben je gewoon nieuwsgierig en kunnen je ouders niet meer op alle vragen antwoorden of wil je een expert worden op astronomisch gebied, dan is onze jeugdcursus zeker iets voor jou.

In 10 lessen die telkens zullen doorgaan op een zaterdagnamiddag (15h30 tot 17h30) kom je meer te weten over de aarde, de zon, supernova’s, zwarte gaten en vele andere dingen. De lessen zullen doorgaan op 5, 12, 19 en 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7 december 2013 in de Cosmodrome (europlanetarium Genk).

Schrijf je in via dit online formulier

Als je nog steeds vragen  hebt kan je altijd eens een mailtje sturen naar  marieke_niesten@hotmail.com

Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots en Javascript is vereist om het te zien met daarin je naam, geboortedatum en contactgegevens (adres, telefoonnummer) zodat we je kunnen contacteren.

De prijs bedraagt 55 €.

Als je niet langer twijfelt kan je op bovenstaand e-mailadres ook inschrijven.

Reageer