Wij, een jeugdvereniging voor sterrenkunde, proberen op een zo leuk mogelijke manier jongeren vanaf 10 jaar iets bij te brengen over astronomie. Je vindt ons in de Cosmodrome, Genk

U bent hier

Kampintro

Kampintro

 

Afgelopen weekend vond in de comodrome in Genk de kampintro plaats nav het jaarlijkse zomerkamp (1-11 augustus)  van JVS-Descartes. Tot deze activiteit wordt de kampplaats naar aloude gewoonte geheim gehouden voor de leden. Maarten Panis, de hoofdkampleider (HKL) van dit jaar, heeft de kamplaats duidelijk bekend gemaakt tijdens zijn presentatie. Ook dit jaar beleven we ons jaarlijks hoogtepunt binnen de landsgrenzen en gaan we naar Born, meer bepaald naar de Kgl. St. Leonardus Schützengilde, een kampplaats die ons reeds 2 maal te beurt viel (2004, 2009). Born is een klein dorpje in de Oostkantons, ongeveer halverwege Malmedy en Sankt Vith. Deze rustige kammplaats bied een goede locatie voor een sterrenkundige jeugdwerking. Het gebrek aan buren brengt menig voordeel met zich mee: er kan namelijk naar hartelust gespeeld worden zonder de geluidshinder te veroorzaken, ook zal er minder licht uit woningen en van straten onze waarnemingsweide bereiken wat het nachtzicht ten goede komt. Het feit dat we op de top van een heuvel zitten maakt dat we over een prima horizon beschikken.

 

 

Eens zien hoe een dag op ons kamp er uitziet. Gedurende de dag doen we verschillende activiteiten: knutselen, voordrachten, spelletjes spelen en ga zo maar door. Ook zijn er enkele grotere activiteiten: de wandeltocht, misschien ook wel een nachttocht, een keer gaan zwemmen, … ‘s Avonds staat natuurlijk in het teken van het turen door een telescoop. Laten we dus samen hopen op zo min mogelijk wolken. Mocht het niet helder zijn, dan zorgen we voor een vervangprogramma.Omdat jullie `s nachts wakker moeten kunnen blijven, verplaatsen we het dagschema een beetje: 
  • 11u00: Tijd om op te staan, te ontbijten en de afwas te doen
  • 12u00: Start van het middag-programma
  • 18u00: Het avondeten, afwassen en de dagelijkse schoonmaak
  • 19u30: Start van het avondprogramma
  • 23u00: Hopelijk waarnemen, anders vervangprogramma
  • 00u00: De middernachtmaaltijd
  • 00u15: Verder waarnemen of vervangprogramma
  • 2u00 of 3u00: Slaaptijd

 

Even vermelden dat het slaapuur afhankelijk is van de leeftijd. -16 jarigen gaan om 2h slapen. Wie tussen 16 en 18 jaar is mag tot 3u opblijven.   Ons kamp is in de eerste plaats bedoeld voor leden van JVS-Descartes en heeft een eigenheid en uniek karakter. Wie geïnteresseerd is mag altijd eens een kijkje komen nemen of een voordracht geven indien dit op voorhand aangekondigd is en in samenspraak is verlopen met de HKL.  

 

Reageer