Wij, een jeugdvereniging voor sterrenkunde, proberen op een zo leuk mogelijke manier jongeren vanaf 10 jaar iets bij te brengen over astronomie. Je vindt ons in de Cosmodrome, Genk

U bent hier

Lid worden?

 

Je wilt lid worden?

Alvast bedankt voor je sterrenkundige interesse.

Om lid te worden van JVS-Descartes moet je lid worden van de Cosmdrome.  Dit is ook de plaats in Genk waar onze bijeekomsten door gaan. Leden van de Cosmodrome zijn automatisch lid van ons als ze jonger zijn dan 18 jaar. Bijkomend kan je ook lid worden van onze overkoepelende vereniging de Jongeren Vereniging voor Sterrenkunde (JVS), een onderdeel van de Vereniging Voor Sterrenkunde. De JVS is de nationale organiatie die jongeren, met of zonder kern, ondersteunt in het uitoefenen van hun hobby. Tevens organiseren ze activiteiten en een kamp.

Hoewel het JVS lidmaatschap geen verplichting is, bevelen we toch het hele pakket aan. Daarbij ontvang je de volgende voordelen: 

Voordelen Cosmodrome lidmaatschap: 

  • Gratis toegang tot alle Cosmodrome voorstellingen. Je ontvangt de Cosmodrome-Info, het maandblad van de Cosmodrome, 1 maal gratis toegang tot het Provinciaal Domein Bokrijk, 50% korting voor de toegang tot de Olmense zoo, korting op alle artikelen in de winkel van de Cosmodrome, toegang tot de bibliotheek van de Cosmodrome en uiteraard toegang tot alle activiteiten van jullie favoriete sterrenkundige vereniging, JVS-Descartes! Meer info op: http://www.cosmodrome.be/info/lid-worden

Voordelen JVS (=VVS) lidmaatschap: De JVS is de nationale Jongeren Vereniging voor Sterrenkunde, een onderdeel van de Vereniging Voor Sterrenkunde. Het Lidmaatschap brengt de volgende voordelen met zich mee: 


  • Je ontvang het tijdschrift je Astra, het JVS tijdschrift voor alle JVS-leden. Ben je ouder dan 14 jaar dan ontvang je ook het VVS tijdschrijft Heelal en de Hemelkalender, een boekje met daarin alle interessantesterrenkundige fenomenen voor het komende jaar. Je krijgt korting op alle JVS activiteiten zoals het Paas Astro Kamp, de JVS-dag, de JVSzomersport, ... Het JVS lidmaatschap is een vereiste om deel te nemen aan het Paas Astro Kamp.
    Meer info op: http://www.vvs.be/lid-worden

Kosten: Ben je 14 jaar of jonger dan kost je dit alles €35. Hiervan is €25 Cosmodrome lidgeld en €10 JVS lidgeld. Ben je ouder dan 14 en jonger dan 21 dan kost het totale pakket je €50. €25 is voor het Cosmodrome lidgeld en €25 voor het JVS lidgeld. Indien je van het gezinsabonnement gebruik zou willen maken is het volgende van toepassing: €50 Cosmodrome lidgeld en € 9 per bijkomend gezinslid voor het JVS lidmaatschap. Het Cosmodrome en VVS lidmaatschap moeten aan de respectievelijke organisatie betaald worden, meer informatie kan u vinden via de links, hierboven vermeld.

Voor de jeugdcursisten: De jeugdcursisten van 2012 hebben via het inschrijvingsgeld van de cursus reeds het lidgeld van de Cosmodrome voor 2013 betaald. Indien je als jeugdcursist graag gebruik wil maken van de extra voordelen verbonden aan het JVS lidmaatschap kan dat ook. Je moet dan natuurlijk enkel nog het JVS-lidgeld te betalen: €10 indien je 14 jaar of jonger bent.

 

Info en vragen: hans.huybrighs@gmail.com

Reageer