De Oostendse jongerenvereniging voor sterrenkunde sinds 1969. Waarnemen, voordrachten, workshops, kampen... Sterrenkundige activiteiten voor én door jongeren tussen 12 en 25 jaar.

U bent hier

Quasar in de zomer

Het is een tijdje geleden sinds de laatste update.

In Juni verkozen we, wegens de examens, om even geen discordactiviteiten te doen.

Vanaf juli vlogen we er terug in, en voortaan terug fysiek. Het merendeel van de activiteiten gebeurde zelfs buiten, met projectiescherm en mobiele bar.
 

Zo kwam er de geschiedenis van de aarde, het Artemisruimteprogramma en de band tussen muziek en wetenschap aan bod. Waterraketjes werden gemaakt en gelanceerd, en ook dachten we eens buiten een borspel te beginnen, maar met dat laatste waren de meeuwen niet echt akkoord.

 

Natuurlijk hadden we ook ons zomerkamp, waarbij we 10 dagen in regio Trois-Ponts vertoefden. Maar daarover meer in de Astra van oktober.
 

Momenteel zitten we echter met onze neus in de verhuisdozen.

We verlaten ons Zolderkotje in de Ieperstraat, voor een paviljoentje op het Bosjoenk, hetzelfde terrein waar we praktisch heel de zomer zaten. 

Waarom? Meer ruimte, kasten voor de bibliotheek, een grasveldje rondom, een aanzienlijk lagere kans dat het dak instort, of dat het brandalarm kortsluit?

Wordt het ook even sfeervol? Daar zorgen we zelf voor in de komende weken/maanden!

 

Reageer