De Oostendse jongerenvereniging voor sterrenkunde sinds 1969. Waarnemen, voordrachten, workshops, kampen... Sterrenkundige activiteiten voor én door jongeren tussen 12 en 25 jaar.

U bent hier

Quasar in de zomervakantie

Tijdens de vakantie is Quasar niet bij de pakken blijven zitten. In juli mochten wij oud-lid Wouter Cazaux verwelkomen, die een voordracht gaf over zijn ervaringen in de astrofotografie. Daarnaast leerde onze oud-staffer Sander David de leden bij over de geschiedenis van de aarde en het leven.
In het midden van de vakantie vertrokken we op ons ons tiendaagse kamp in Auby-Sur-Semois, een dorpje in Belgisch Luxemburg. We hebben daar onder meer het Observatoire Centre Ardenne bezocht, het Kasteel van Bouillon bezocht, door de Waalse heuvels gewandeld en in de Semois gezwommen. Lees hierover meer in ons kampverslag op vvs.be/jongeren/jvs-quasar of in de Astra.
In Augustus was het, na een kampreünie, tijd om onze jaarlijkse bestuursverkiezingen voor te bereiden: de leden mochten weldra beslissen wie in het nieuwe werkingsjaar de leiding neemt in de vereniging! Lees hierover meer in onze kernupdate van september-oktober.
De vakantie sloten we af met onze talrijke deelname aan Starnights : de leukste starparty uit de Lage Landen!

Reageer