De Oostendse jongerenvereniging voor sterrenkunde sinds 1969. Waarnemen, voordrachten, workshops, kampen... Sterrenkundige activiteiten voor én door jongeren tussen 12 en 25 jaar.

U bent hier

Quasar in december

2021 komt aan haar einde... De Tijdscapsule van november was het grootste evenement sinds Quasars 50-jarig jubileum, maar ook tijdens de feestdagen zijn we niet bij de pakken blijven zitten.

December begon met de laatste gewone activiteit van het jaar, waar we een grote opkomst mochten ontvangen.  We hebben de Tijdscapsule opnieuw opgevuld, met schatten voor de leden in 2030. Bovendien gaf ik (Boris) een voordracht over het Toengoeska-incident, één van de grootste meteorietinslagen in de menselijke geschiedenis.

Helaas moesten we het de volgende week online houden via Discord, wegens de verstrengde coronamaatregelen. Justine Bisschops leidde een brainstorm voor het JVS-filmpje, dat Quasar, net als elke andere JVS-kern, voorbereidt en zal vertonen op de JVS-dag in februari 2022.

Op 17 december hielden we een feestelijk evenement: Quasars Kerstfeestje! Via CST-controle en gebruik van de buitenruimte van 't Bosjoenk konden we een coronaveilig feestje houden, waar bijna ons hele ledental aanwezig was! Iedereen mocht verkleed komen in het thema van "Geschiedenis vóór het jaar 2000". Voor iedereen was er een cadeautje van een geheimzinnige gulle gever, een beker heerlijke warme chocomelk, en een vuurkorf om zich gezellig rond te verzamelen.

En dan was het zover... het einde van het jaar. Op de laatste vrijdag én dag van 2021 kwamen we samen om, op advies van de regering, enkele sportieve activiteiten te houden - waaronder een yogasessie van een kenner en een bewogen theaterworkshop in de buitenlucht. Vervolgens konden de leden genieten van lekkere niet-alcoholische wijn en croque-monsieurs. Voor middernacht bekeken we, ter inspiratie, nog eens Quasars JVS-filmpje van 2021, gevolgd door een retrospectieve naar het voorbije jaar. Om het jaar af te sluiten trokken we naar het strand, waar we op middernacht elkander een mooi 2022 wensten, en getuige mochten zijn van mooi, maar helaas ook illegaal vuurwerk.

En dat was dan 2021, een bewogen jaar met heel wat veranderingen en historische activiteiten voor JVS Quasar. In januari zullen online activiteiten en de blok aan de orde van de dag zijn. Het begin van 2022 zal dus, na enkele drukke maanden, even een relatief rustige periode inluiden voor de leiding van Quasar.

Een voorspoedig 2022 gewenst!

Reageer