De Oostendse jongerenvereniging voor sterrenkunde sinds 1969. Waarnemen, voordrachten, workshops, kampen... Sterrenkundige activiteiten voor én door jongeren tussen 12 en 25 jaar.

U bent hier

Quasar in Maart/April

Maart werd ingezet met een voordracht waar men het wetenschappelijk realisme van een aantal langspeelfilms onder de loep legde. Daarop volgde een workshopavond waar telescopen werden gecollimeerd en gebrainstormd werd over designs voor onze truien en dergelijke (geen branding, dan denk ik aan golven). Natuurlijk zijn we ook vastberaden de Trophy Cup van 2022 in de wacht te slepen, dus werden de leden reeds eens gebriefd over de vereisten en mogelijke uitwerkingen. Om maart af te sluiten kwam er een voordracht aan bod met een meer historische inslag, over de geschiedenis van de Chinese astronomie.

April begon met een sobere Wii-avond, en een debatavond in het thema van de technologische, ecologische en morele uitdagingen van de toekomst. We mochten ook eens een oud-lid, Steven Cuylle, verwelkomen, die een uiteenzetting hield over verscheidene waarnemingsboeken en sterrenatlassen. Ook gingen we met een aantal op kampverkenning, maar daar later meer over.

Eén van de leden mocht ook nog eens aan de beurt komen met een uitgebreide voordracht over verscheidene voorname raketfamilies die tijdens de Koude Oorlog actief waren. April werd afgesloten met een interactieve wandeling door ‘t Bosje.

 

Reageer