De Oostendse jongerenvereniging voor sterrenkunde sinds 1969. Waarnemen, voordrachten, workshops, kampen... Sterrenkundige activiteiten voor én door jongeren tussen 12 en 25 jaar.

U bent hier

Zomervakantie 2023

De zomer van Quasar


Afgelopen zomer waren er ook in juli wekelijkse activiteiten. We leerden over de etymologie van hemellichamen, maakten onze eigen planisferen en toonden onze kamppresentatie. In het begin van de maand gingen we ook mee naar de JVS zomeractiviteit en gingen we met een paar naar de zonnekijkdag in Astropolis. Daarna hielden we een filmavondje.


Na deze geslaagde maand gingen we in augustus tien dagen op kamp in de Belgische Ardennen. Daar bleven we op tot de vroege uurtjes om de sterren te bewonderen. Daarnaast speelden we spelletjes in het bos en zaten we samen aan het kampvuur. Natuurlijk maakten een dropping en een tochtje naar een zwemmeer ook deel uit van het programma.


Later in augustus hielden we een BBQ als kampreünie en gingen we naar Starnights. Daar leerden we veel van interessante sprekers en genoten we samen met andere JVS-kernen van de sterren. Tijdens de nacht kampeerden we in tenten en maakten we wat wandelingen in het bos.


Het was een geweldige zomer!

 

Reageer