De Jongeren Vereniging voor Sterrenkunde (JVS) verzamelt alle jongeren uit Vlaanderen die bezig zijn met sterrenkunde & ruimtevaart. Het is het jongerengedeelte van de VVS.

U bent hier

JVS-dag 2016 Olmen

JVS-DAG 2016 Olmen

Een speciale editie was het. De STAF van de JVS had ditmaal de organisatie, van deze (toch wel) hoogdag, op zich genomen.  Daar, waar in de meeste gevallen voorheen, er ergens een JVS-kern in Vlaanderen was die deze eer te beurt viel. We mogen trots terugkijken naar het schitterende verloop van de JVS-dag, of toch als we de aanwezige jongeren mochten geloven.

Uit een andere hoek

Om dit jaar extra speciaal te maken werd er gekozen om alle jongeren in Vlaanderen, met een passie voor sterrenkunde, uit te nodigen in de zoo van Olmen. Bijna 40 ingeschrevenen moesten 's morgens al vroeg uit de veren om zich te laten verwelkomen in het dierenpark. Na een gegidste rondleiding werd het concept als snel duidelijk. Het werd niet zomaar een uitstapje naar de zoo maar de dierenriem werd een uit een andere hoek bekeken. Met een handvol opdrachten trokken de JVS'ers op tocht door de zoo om zo ook iets bij te leren over de dieren en de sterrenhemel. De mosterd zijn we gaan halen bij JVS-Io's (Leuven) die de grondleggers zijn van dit concept in 2012.

Bekijk zeker ook eens onze foto's en facebookpagina om te zien hoe deze dag eruit zag.

Genk

Volgend jaar, 2017, kan er weer een 'normale' JVS-dag doorgaan. Dit zal gebeuren in Genk bij JVS-Descartes. De precieze informatie wordt later nog met jullie allen gedeeld.

Reageer