De Jongeren Vereniging voor Sterrenkunde (JVS) verzamelt alle jongeren uit Vlaanderen die bezig zijn met sterrenkunde & ruimtevaart. Het is het jongerengedeelte van de VVS.

U bent hier

JVS Trophy Cup 2024

Dag JVS’er!

Na de fantastische editie waarbij Gentster de ‘Trophy Cup 2023’ heeft binnengehaald, is bij deze de strijd opnieuw geopend, maar ditmaal voor de Trophy Cup van 2024! 

JVS to the Moon

Nu dat steeds meer grote wereldmogendheden plannen maken om een permanente basis op de Maan op te stellen, kan de JVS natuurlijk niet achterblijven! Welke kern heeft de beste visie om een JVS-kolonie op onze satelliet op te richten? Dat is de centrale vraag van de JVS Trophy Cup 2024!

Dit jaar zal er een beurs georganiseerd worden waar iedere deelnemende kern een plaatsje zal krijgen om hun maanbasis voor te stellen. De bedoeling is dat de maanbasis op een theoretische manier is uitgedacht op alle aspecten die nodig zijn om een operationele maanbasis op te starten en te runnen.
Je maakt hiervoor een uitwerking van hoe je de maanbasis zou aanpakken zowel op vlak van business plan, zelfredzaamheid alsook de veiligheid. Hierbij hoort uiteraard een maquette die een beeld schetst van je maanbasis.

De jury zal langskomen en de mogelijkheid hebben om vragen te stellen over het project. Hieronder kunnen jullie de puntenverdeling terugvinden waar de jury rekening mee zal houden.

Categorie

Omschrijving

Punten

Presentatie

Is het concept vlot en interessant voorgesteld aan de bezoekers en de jury? Je kan hiervoor een poster gebruiken, een kleine powerpoint ter plekke, schetsen...

/20

Groepswerk

De mate van samenwerking binnen de kern wordt ook beoordeeld. Het succes van het gezamenlijke project en de bijdragen van alle leden aan het ontwerp en de presentatie van de maanbasis, wordt in acht genomen. Heeft de hele kern kunnen meedoen, of is dit het product van enkelen?

/20

Maquette

Creativiteit en duurzaamheid van de fysiek aanwezige maquette maakt de presentatie af! Hopelijk is deze ook bestand tegen de hevige maanomstandigheden tijdens de reis naar de maan.

/20

Financieel 

Een gedetailleerd financieel businessplan hoort natuurlijk ook bij het opbouwen van een maanbasis. Is jullie Maanbasis financieel haalbaar? Waar gaan jullie bvb. jullie onderdelen vandaan halen?

/20

Zelfredzaamheid

De maanbasis moet natuurlijk kunnen blijven bestaan. Is er een gedegen plan voor langdurige overleving? Is de kolonie zelfvoorzienend genoeg, of toch nog afhankelijk van Aardse bevoorrading?

/20

Veiligheid

Om de veiligheid te waarborgen, zal er ook een beoordeling zijn over hoe alles is aangepast aan extreme maanomstandigheden.

/20

Deze informatieve beurs zal doorgaan op het JVS/VVS-weekend op 5/6 oktober te Blankenberge. Als je de overwinning al voelt kriebelen, kan jij je nu al inschrijven met jouw kern door een mailtje te sturen naar ons mailadres jvs@vvs.be. Hopelijk sta jij samen met jouw JVS-kern op het podium om de Trophy Cup van 2024 overhandigd te krijgen! 

Moge de beste winnen!

 

Reageer