De Jongeren Vereniging voor Sterrenkunde (JVS) verzamelt alle jongeren uit Vlaanderen die bezig zijn met sterrenkunde & ruimtevaart. Het is het jongerengedeelte van de VVS.

U bent hier

Noodweer Benelux tijdens de JVS zomersport

JVS Zomersport 2015

25 juli, Leuven - De JVS organiseert elk jaar een zomersport voor haar leden. Een dag met wat beweging, gezelligheid, lekker eten en ook nog een gastspreker. Niet alleen weten onze JVS'ers nu hoe het centrum van Leuven ruikt en proeft, hoe de baanberekening van een volleybal of een frisbee dient te gebeuren maar ook weten we nu meer over wolken en 'slecht' weer. Wij, als sterrenkundige, hebben natuurlijk een soort al dan niet aangekweekt verlangen naar wolkenloze nachten. Toch leek het ons interessant meer te weten over het fenomeen dat ons soms verhindert buiten te komen. We zijn er in geslaagd het team van Noodweer Benelux tot in Leuven te krijgen om er (voor het eerst) een uiteenzetting te geven over wat zij doen. Ironisch genoeg stormde het deze dag en werden we genoodzaakt de sportdag binnen te laten doorgaan.

Nicolas Roose wist ons meer te vertellen over waarom Noodweer Benelux is opgericht terwijl Kevin Smetryns en Jeroen Vande Voorde een presentatie toonden over het jagen op stormen. Hier kan je hun website eens raadplegen www.noodweer.be - Je kan er zelfs actuele weerkaarten op zien.

 

Reageer