De Jongeren Vereniging voor Sterrenkunde (JVS) verzamelt alle jongeren uit Vlaanderen die bezig zijn met sterrenkunde & ruimtevaart. Het is het jongerengedeelte van de VVS.

U bent hier

Paas Astro Kamp 2018

In de Paasvakantie komen jongeren uit alle uithoeken van Vlaanderen samen om op een leuke manier aan astronomie te doen.Op het programma staan een heleboel leuke activiteiten, zoals workshops, sport en spel, spreekbeurten, een zoektocht, en natuurlijk ‘s nachts sterrenkijken. Heb je naast astronomie ook een voorliefde voor mythologie? Dan mag je het PAK dit jaar zeker niet missen!
 

Sterren kijken!

Als er geen wolken zijn, worden de telescopen buitengezet, een warme trui aangetrokken en ga je samen met de begeleiders sterrenbeelden opzoeken, of je leert waarnemen met een telescoop en spot een sterrenstelsel of een mooie planeet.
 

Workshops

Ook overdag wordt er aan sterrenkunde gedaan. Zo zijn er voordrachtjes voor beginners en gevorderden waar je veel bijleert over allerlei onderwerpen. Tijdens het kamp gaan we meestal op uitstap naar een sterrenkundige plaats.

Spel en veel fun

Natuurlijk doen we overdag ook allerlei andere dingen, zoals sport en spelletjes. En mocht het weer tegenzitten, dan wordt er binnen een hoop plezier gemaakt! De JVS-staf bereidt een heel gevariëerd programma voor met een goede mix tussen sterrenkunde en ontspanning.

 

Waar & Wanneer

Dit jaar is iedereen tussen 12 en 25 jaar welkom in 'De Wingerd' in Lokeren  Het PAK gaat door van 4 tot en met 8 april.

foto kamphuis

Inschrijven

Inschrijven kun je hier.

Let op: Je inschrijving is pas definitief na de betaling van €85 op BE64 4115 0424 0152 met de vermelding van de 'naam van de deelnemer' + PAK 2018.
Je kan ook betalen via Paypal naar penningmeester@vvs.be

Belangrijk! Enkel leden van de JVS/VVS kunnen mee op PAK.

Eind maart zal je een mail krijgen met de laatste richtlijnen en daarnaast ook een in te vullen medische fiche.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? De leiding kan je contacteren via jvs@vvs.be.

Tot in de Paasvakantie!

Reageer