De Jongeren Vereniging voor Sterrenkunde (JVS) verzamelt alle jongeren uit Vlaanderen die bezig zijn met sterrenkunde & ruimtevaart. Het is het jongerengedeelte van de VVS.

U bent hier

PAK 2017 5-9/4

Paas Astro Kamp 2017

5-9 April

Wie reikhalzend uitkijkt naar de paasvakantie heeft waarschijnlijk al eens van het Paas Astro Kamp gehoord, kortweg PAK. Echter voor sommigen kan deze afkorting nog vreemd in de oren klinken, maar geef toe ... het klinkt wel goed. Het PAK is niet meer en niet minder dan een 5 daags kamp (incl. maaltijd en overnachtingen) voor jongeren van 10 tot 25 jaar. Zoals de naam je waarschijnlijk doet vermoeden zullen we hiervoor in de paasvakantie samenkomen in een huisje om hier met jongeren uit alle uithoeken van Vlaanderen de hobby 'Sterrenkunde' uit te oefenen. In een gevarieerd programma worden meerdere invalshoeken van sterrenkunde besproken/uitgeoefend/voorgedaan en alles wat daar bij komt kijken.

 

Kasterlee

In 2017 zullen we voor de eerste maal in Kasterlee vertoeven. Deze ruime kampplaats biedt plaats aan max. 50 enthousiaste deelnemers.

 

Wat mag je verwachten?

Naar goede gewoonte moet je niet al te vroeg op staan tijdens dit kamp. We willen natuurlijk lang genoeg wakker kunnen blijven om naar de hemel te kijken met enkele telescopen, verrekijkers of zelfs het blote oog. Verder worden er meerdere lezingen/workshops gegeven met een sterrenkundig thema aangepast aan het niveau van de deelnemers. We zijn natuurlijk ook een jeugdvereniging en we zouden onze naam geen eer aan doen als we ook niet eens een plezant spelletje zouden spelen, uiteraard in een sterrenkundig thema.

Onze koks voorzien naast het ontbijt, 4-uurtje en lunch ook dagelijks een warme maaltijd.

 

Hoe inschrijven?

Dat doe je via een formulier dat je vindt via onderstaande link

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7NRcn12Ui3HJDPJzvv7B0UaxU8gCygzcqhnCSiWPOma9OrA/viewform

Let op:

Je Inschrijving is pas definitief na de betaling van €85 op BE64 4115 0424 0152 met de vermelding van de 'naam van de deelnemer' + PAK 2017

Je kan ook betalen via Paypal naar penningmeester@vvs.be

 

Na jullie inschrijvingen ontvangen jullie meer info over het verloop van het kamp en het vervoer (dat voor eigen rekening is). Vaak reizen jongeren samen vanuit grotere stations in Vlaanderen.

 

Reageer