De Werkgroep Astrogeschiedenis wil de geschiedenis van de sterrenkunde in België en van de eigen vereniging beter in kaart brengen en ontsluiten.

U bent hier

Colloquium 400 jaar Universiteit Groningen

Ter gelegenheid van het vierhonderdjarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen vindt op donderdag 23 en vrijdag 24 oktober 2014 een bijzonder, tweedaags colloquium plaats over de historische en astronomische perspectieven van de Ster van Bethlehem.
Dit jaar is het ook 400 jaar geleden dat Johannes Kepler zijn boek 'De vero anno quo aeternus dei filius humanum naturam in utero benedictae Virginis Mariae assumpsit' over de Ster van Bethlehem publiceerde.

22 specialisten op het gebied van de (geschiedenis van de) astronomie, religie, oude geschiedenis, en samenleving en cultuur zullen de diverse aspecten van de Ster van Bethlehem bediscussiëren.

Het twee-daagse internationale colloquium zal tevens recente theorieën voor de verschijning van de Ster van Bethlehem bespreken (Supernova, samenstand, of theorie van Michael Molnar - Star of Bethlehem Legacy of the Magi) op basis van interdisciplinaire expertise klassieke sterrenkunde, astrologie en religie.

Er is tevens ruimte voor enkele tientallen gastdeelnemers, die zich via een motivatieformulier op de programmawebsite kunnen melden:

http://www.astro.rug.nl/~khan/bethlehem/

 

 

Deel deze pagina

Reageer