De werkgroep astro-geschiedenis richt zich tot alle V.V.S.-leden met een interesse voor de historische achtergrond bij de vele aspecten van theoretische en praktische sterrenkunde.

U bent hier

Nieuw boek: The Great Christ Comet

De auteur,  professor Theologie, geeft een interessante interdisciplinaire synthese van bijbelse en astronomische gegevens inzake de ster van Bethlehem. Dit Bijbelse hemelobject werd reeds op verschillende manieren verklaard, gaande van een Jupiter/Saturnus conjunctie tot een supernova. In dit boek opteert de auteur voor een ander plausibel argument; een grote historische komeet die de drie wijzen uit het oosten naar Jeruzalem en Bethlehem leidde...
Het boek bevat 12 hoofdstukken en begint met een analyse van de bijbelteksten door Matteüs, gevolgd door een grondige behandeling van astronomische bewijs zoals stand van de planeten, correctie voor tijdsbepaling en andere hypotheses (vuurbal, nova, etc...). Aan de hand van hemelkaarten wordt het argument voor een komeet uit de doeken gedaan.
De theorie over kometen wordt op een aangename en toegankelijke wijze gebracht en rijkelijk geïllustreerd met (minder bekende) schetsen en afbeeldingen. Tot slot is er een appendix over de Chinese komeet verslagen en een appendix over bolides. Een woordenlijst en uitgebreide bibliografie sluiten dit "must-read" astrogeschiedenis boek af.

The Great Christ Comet - Revealing the true star of Bethlehem
Hardcover 366 glossy pagina's
Crossway Books (november 2015 )
ISBN-13: 978-1433542138

 

Deel deze pagina

Reageer