De Werkgroep Astrogeschiedenis wil de geschiedenis van de sterrenkunde in België en van de eigen vereniging beter in kaart brengen en ontsluiten.

U bent hier

Nieuw boek: The Value of the Moon

The Value of the Moon: How to Explore, Live and Prosper in Space Using the Moon's Resources
Paul Spudis
Hardcover 272 blz - Smithsonian Books
Richtprijs: Euro 22.00

In dit boek geeft de auteur & planetair wetenschapper Paul Spudis zijn visie op de toekomstige ruimtevaart projecten om de natuurlijke satelliet van de Aarde verder te verkennen en te koloniseren.
Tijdens de jaren 1960 was de Maan het belangrijkste doelwit in de ruimtevaart wedloop tussen de VS en de toenmalige Sovjet-Unie. Sinds de jaren 1970 richtte de ruimtevaart inspanning van de VS zich grotendeels naar de planeet Mars. Een halve eeuw later blijkt de Maan opnieuw een belangrijk economisch doelwit voor ruimtevaart projecten van andere naties zoals Indië en China. De auteur legt uit waarom de VS moet terugkeren naar de Maan om in de 21ste eeuw een wereldleider inzake ruimtevaart te blijven.
Missies naar de nabije Maan zijn gemakkelijker en kost efficienter dan de ambitieuze Mars en Asteroïde plannen. Bovendien kan ontginning van de Maan grondstoffen zoals Helium-3 en zeldzame aardmetalen opleveren en wordt de Maan beschouwd als een realistische locatie voor een revolutionaire permanent bemande basis in het nabije zonnestelsel. Naast de wetenschappelijke aspecten van de Maan verkenning, bekijkt de auteur tevens de religieuze, culturele en militaire resonanties en hun invloed op onze nationale veiligheid en welvaart.

Meer info:

Dr Paul Spudis:
http://www.spudislunarresources.com/

ESA Moonvillage:
http://www.esa.int/spaceinvideos/Videos/2016/02/ESA_Euronews_Moon_Village

 

 

Reageer