Binnen deze werkgroep wordt gediscussieerd over eclipsen, waarnemingen voorbereid en waarnemingsgegevens uitgewisseld.

U bent hier

Totale Zoneclipse 2-juli-2019: eclipse blog

Eclipse blog voor iedereen die op eclipsreis zal gaan.  Meestal zal dit Chili of Argentinië zijn, maar alle ervaringen en uitwisselingen van eclispinfo zijn welcome, dus ook vanaf the e-Flight of vanop een eclipscruise.

 

25-Juni: 

ik zal op 26 juni naar Chili vertrekken met vlucht AF0406 (rechtstreekse vlucht van 14 uur: CDG --SCL) en toekomen op- 27-juni.  Mijn uitvalsbasis voor de eclips: Hacienda de Los Andes (van wijlen  Daniel Verschatse) in de Hurtado vallei (by Morillo).

 

26-juni: mijn bagage is bijna klaar.  Taxi besteld om 19h25m.  Vlucht is om 23:40.  Bij aankomst wagen oppikken en dan naar San Felipe.  

30-juni Enkele dagen zonder update. 

 

Hiere een samenvatting. 

Veel regen in San Felipe op 28 en 29 juni.  Tweemaal een rood-roze zonsondergang met wolken en de spreuk "avondrood is regen in de sloot" bleek hier wel degelijk op te gaan.

Op 29 juni vertrek uit San Felipe en eenlange trip naar Ovalle.  Pas na een 200 tal km begon de hemel meer open te trekken en bij aankomst in Ovalle (na ongeveer 400 km) was er geen wolkje aan de hemel. 

Ik ben hier in het KEO hotel bij een Casino.  Mooie faciliteiten met spa en zelfs een observatorium. Gisterenavond was er een sessie en die ging uiteraard over de eclips in een zeer snel Spaans.  We keken ook door de Celestron 9.25 naar enkele objecten (Jupiter, Saturnus, Alpha Centauri, enkele clusters open en bolbormig). 

Vertrek zo dadelijk naar de Haciende de Los Andes.  Weer ziet er veel belovend uit . Alle modellen geven goed weer voor de ganse regio! 

 

Update op 5 juli

Iedereen in Chili en Argentinië heeft van een mooie zonsverduistering kunnen genieten.  Het weer was over de hele regio van de totaliteit schitterend weer.  Zelfs ten zuiden van Buenos Aires heeft men een eclips net voor zonsondergang kunnen bewonderen.

Deze blog is wel wat inactief gebleven de laatste dagen, dit kwam vooral omdat in de praktijk de drukke Facebook interacties de rol van de blog hebben overgenomen. 

Weersverwachting

(25-June,  7 days ahead):

- Worldweatheronline Vicuña: sunshine.

- Weatheronline: partly claudy

 - Weather-forecast.com: sunny

- The Weather-Network.Com: A mix of sun and clouds

26 juni: lange termijnmodel (6 dagen) verandert nog steeds.  Eerst , volgens GFS, wolken in de namiddag van 2 juli, Wat later in de dag: redelijk goed weer op 2 juli namiddag en de wolken verschoven naar de avond. 

30 juni: optimisme is troef. Alle modellen geven goed weer! 

Post-mortem (op 5 juli): 

Het weer was overal in de zone van de totaliteit schitterend!

 

 

Reacties

afbeelding van wim.demeester
Wij vertrekken op vrijdag 28 juli naar La Serena. Vandaar gaat het naar Pisco Elqui, niet zo ver van waar jij zal zitten.
Tof Wim. De theoretische modellen voor het weer schommelen nog steeds. Nu lijken de wolken iets meer naar de nacht van 2 op 3 juli verschoven te zijn, maar anderzijds zouden er zich op 30-juni en 1 juli ook nog wolken bevinden (La Vicuna, met het GFS model). Alleszins clear skies. Ik vertrek degenavond . Mijn valies is bijna klaar :-)
afbeelding van wim.demeester
De weermodellen zijn het inderdaad nog niet helemaal eens. De meerderheid toont nu wel tamelijk mooi weer op dinsdag. Wij zullen de zonsverduistering waarnemen samen met Marnik Van Impe en familie.
Veel succes!
Veel success

Reageer