Binnen de werkgroep komenten worden gegevens van waarnemingen verzameld van relatief heldere kometen, met andere woorden kometen die zichtbaar zijn in een amateurtelescoop.

U bent hier

Bijeenkomst Werkgroep Kometen

IEDEREEN WELKOM !

 

Op 6 mei om 13:30 uur houdt de Werkgroep Kometen van de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS) een bijeenkomst over kometen in Mira te Grimbergen. Deze bijeenkomst staat open voor zowel leden als niet leden van de Vereniging voor Sterrenkunde.

 

Mensen die willen deelnemen aan deze unieke bijeenkomst met boeiende sprekers worden vriendelijk verzocht zich in te schrijven.

 

Het inschrijvingsformulier is hier https://www.vvs.be/bijeenkomst-wg-kometen-6-mei-2023 te vinden.

nschrijving en deelname is gratis voor leden van de VVS (en van Mira) en de sprekers; niet-leden betalen 5 euro.

 

Het definitief en uiterst interessant programma ziet er als volgt uit:

13:30 – 13:45 : Voorstelling van de Werkgroep, door leden van de Werkgroep

13:45 – 14:05 : “Visueel waarnemen van kometen, nog steeds nuttig!”, door Dominique Dierick (VVS)

14:05 – 14:35 : “Post-Processing van kometen in PixInsight”, door Bert Moyaers (VVS)

14:35 – 15:35 : "Komeetonderzoek van Rosetta tot Comet Interceptor ", door Johan De Keyser, Head of the Space Physics Division, Royal Belgian Institute for Space Aeronomy

15:35 – 16:00 : Pauze

16:00 – 17:00 : "Data verwerking van kometen met Astro Pixel Processor" (APP) , door Mabula Haverkamp (uitvinder en ontwikkelaar van APP)

 

Voor deze bijeenkomst zoeken we eventueel nog naar één bijkomende spreker voor een korte presentatie. Mocht u interesse hebben, graag contact opnemen met de organisator: thierry.van.driessche at telenet.be

 

Reageer