Het Nieuws Uit De Ruimtevaart

Sinds mei 2010 werd elke week op zondag via de VVS - mailinglist onze ruimtevaartnieuwsbrief verspreid. Sinds enige tijd is het Nieuws Uit De Ruimtevaart (NUDR) via deze website op te vragen.

In het NUDR proberen we een (persoonlijk) overzicht te geven van de voorbije ruimtevaartactualiteit aan de hand van links naar allerlei artikels, foto's en filmpjes die we vonden op het internet.

Het nieuws wordt gewoonlijk onderverdeeld in een aantal rubrieken. Zo is er een overzicht van de voorbije lanceringen en blikken we soms terug op een weekje werken aan boord van het ISS. Meestal is er ook een uitgebreid hoofdstuk planetair nieuws. De commerciële (bemande) ruimtevaart is niet meer weg te branden uit de nieuwsbrief. Vaak hebben we ook een nieuwsfeit waarrond wat meer (algemene) informatie wordt gegeven. We geven - inzoverre we ze vonden - regelmatig ook links naar on-line boeken, presentaties en andere pdf-documenten. En we ronden af met een leuk filmpje, of een nieuwsfeit uit het randgebeuren van de ruimtevaart.

Deel deze pagina: