Voordrachten

De werkgroepleider (en de leden uit de werkgroep) geven vaak voordrachten over - hoe kan het ook anders - allerlei ruimtevaartonderwerpen.
Momenteel kan je kiezen uit een aantal onderwerpen.

Zo is er de voordracht over de zes maanden lange vlucht van Frank De Winne. Al geven we eerlijk toe dat zijn vlucht meer een uitvlucht is om te vertellen over hoe het is om een half jaar te wonen en te werken in de ruimte, om te laten zien wat een gebrek aan zwaartekracht met het menselijk lichaam doet, hoe zo'n ruimtestation er uit ziet, en wat ze daarboven zo al uitspoken.

Dat België actief is op ruimtevaartvlak, is met Dirk Frimout, Frank De Winne en de Proba-satellieten wel duidelijk geworden. Maar België (of toch sommige van zijn inwoners) hebben in het verleden, op dit moment en hopelijk ook in de toekomst op heel wat andere gebieden een rol gespeeld. Niet altijd even belangrijk, maar zeker het vermelden waard.

In de voordracht België En De Ruimtevaart nemen we je mee langs een boeiende tocht langs 50 jaar ruimtevaartgeschiedenis.

En er is ook de Ruimtevaartbabbel. Er is geen vaste inhoud, maar we proberen uit de voorbije activiteit een aantal opvallende en minder opvallende gebeurtenissen toe te lichten.

Aan U de keuze :-)

Die voordrachten zullen we uiteraard via deze website aankondigen.

Deel deze pagina: