Werkgroep Weerkunde (VVW) - Groep van weeramateurs van alle slag: verzamelen van dagelijkse waarnemingen (temperatuur, ...), delen van "weer-ervaringen" (stormen, ...).

U bent hier

VVW najaarsbijeenkomst 2012 - verslag

Op 27 oktober 2012 hielden we, de VVW, werkgroep weerkunde, onze najaarsbijeenkomst.  Ze ging door in de volkssterrenwacht in Gent.  De opkomst was (naar onze mening) erg goed, de zaal zat ongeveer helemaal vol.

Na de weerbriefing van Geert Naessens, waarbij het weer duidelijk minder saai was dan bij de vorige bijeenkomsten, kwam Karim Hamid aan het woord.  Hij vertelde ons over "Onweer in al zijn vormen".  Welke vormen van onweer zijn er?  Hoe ontstaan ze?  Hoe kunnen ze voorspeld worden?  En dat allemaal rijk geïllustreerd met foto's, voorbeelden, grafieken, ...

Na de pauze kwam er een spreker die niet op de agenda stond, Ruben Weytjens, "de weerman van Limburg".  Hij vertelde ons over de oprichting van ECNS en de werking hiervan rond het weer.  "Edutainment" rond het weer, om meer kennis te verpreiden over het weer in Limburg.

Dan kregen we foto's van Peter Vancoillie.  Doordat hij vreesde dat hij te weinig te tonen had, begon zijn "weer-foto-verhaal" van in 2011.  Gedeeltelijk doordat we begonnen waren met vertraging (uitgelopen pauze, extra puntje), en gedeeltelijk omdat we toch veel foto's kregen met voldoende uitleg, werd het wat later dan gepland. Ten slotte kwam een tweede reeks foto's, maar dan in 3D van Luk De Rop.  We kennen hem al van vorige bijeenkomsten, en het is duidelijk dat zijn 3D-fotografie beter en beter wordt.  Wolken, bliksems, ... zien er in 3D "nog echter uit dan in het echt".  Dat het er "echter" uit kan zien dan in het echt, komt doordat we kijken niet door ogen die centimeters van elkaar staan, maar tientallen (?honderden?) meters.

Tijd voor nog "extra's" was er niet.

 

Een geslaagde bijeenkomst.

Reageer