U bent hier

Galileiprijzen en Gaia op Algemene Vergadering

Galileiprijzen en Gaia op Algemene Vergadering

Afgelopen zaterdag vond in Leuven de jaarlijkse Algemene Vergadering plaats. Op het programma stonden, naast het administratief gedeelte, een boeiende lezing van dr. De Ridder over de Gaia-ruimtesonde, en de uitreiking van de Galileiprijzen.

Voorzitter Marnik van Impe heette de aanwezigen welkom, en opende de vergadering. Bij het betreden van de zaal ontvingen alle leden een stembriefje voor de verkiezing van twee leden van de raad van bestuur (Geertrui Vandist en Thomas Devogelaere), en één van de twee controleurs van de rekeningen (Bart Vandenbussche).

Secretaris Wouter Krznaric overliep daarna de werking van de vereniging in 2013. Zowel de publieke activiteiten als de werking van de werkgroepen en de afdelingen werden toegelicht.


Ook de werking van de JVS werd onder de aandacht gebracht. Uittredend JVS-voorzitter en zijn opvolger Thomas Devogelaere lichtten toe welke activiteiten de JVS in 2013 organiseerde, en keken ook al even naar de toekomst.

Penningmeester Ann Dewulf overliep de jaarrekening van 2013 en de begroting van 2014. De aanwezigen keurden de rekening en de begroting goed met instemmend handgeklap.

De hoofdbrok van de middag bestond uit de lezing van dr. Joris De Ridder van het Instituut voor Sterrenkunde van de KULeuven. Hij had het over "Gaia: een 3D-kaart van de Melkweg".


Aan het einde van de vergadering werden de Galileiprijzen uitgereikt. De bronzen Galileiprijs ging naar Hans Huybrighs van JVS Descartes. De zilveren Galileiprijs ging dit jaar naar Jean-Pierre Grootaerd en Guy Wauters van de werkgroep Kijkerbouw van de Volkssterrenwacht Armand Pien. Met de Galileiprijzen wil de VVS personen  die zich inzetten voor de vereniging en voor het populariseren van de sterrenkunde een blijk van appreciatie geven, en hen aanmoedigen om hun gewaardeerd werk verder te zetten.

Een volledig verslag van de Algemene Vergadering vind je terug in een volgend nummer van Heelal.
Het fotoalbum (Dirk Devlies).

Reacties

afbeelding van wim.demeester
Dikke proficiat aan de galileiprijswinnaars!

Reageer