U bent hier

Gouden Galileiprijs uitgereikt

Winnaars Galilei prijzen 2015

Derde keer in geschiedenis

Het is nog maar twee keer eerder gebeurd. Begrijpelijk sloop er een kreet van verrassing doorheen de zaal tijdens de algemene ledenvergadering van de VVS (op zaterdag 25 april 2015 in Grimbergen). Voor de derde maal werd er een gouden Galileiprijs uitgereikt door het daarvoor bevoegd comité. Dit jaar viel deze uitzonderlijke eer te beurt aan Claude Doom.

Het Galileicomité heeft dit jaar drie verdienstelijke leden bekroond. 

 

Bronzen Galileiprijs

Een bronzen Galileiprijs ging naar Toontje Kunnen (rechts op de foto) voor zijn bijdrage binnen JVS Descartes en zijn werk binnen de JVS staf en de JVS in het algemeen.

 

Zilveren Galileiprijs

Paul Hellings (2e van links op foto) kreeg de zilveren Galileiprijs. Iedereen kent Paul als redacteur van de korte berichten in Heelal. Daarnaast is Paul ook actief binnen VVS afdeling Mercurius in Halle, werkt hij jaarlijks mee aan de Zomerschool Sterrenkunde. Sterrenkundige vragen gepost op de website ikhebeenvraag.be komen ook zeer vaak bij hem terecht.

 

Gouden Galileiprijs 2015

Claude Doom (2e van rechts op foto) kreeg van het Galileicomité een gouden Galileiprijs. Het was sinds 1984 geleden dat deze prijs nog werd toegekend en in het verleden viel deze eer enkel te beurt aan Armand Pien en Jean Meeus. In haar motivatie roemde het Galileicomité de uitzonderlijke inzet van Claude voor de vereniging. 27 Jaar lid van de Raad van Bestuur, lid van het dagelijks bestuur, afwisselend als ondervoorzitter en voorzitter, tussen 1994 en 1999 hoofdredacteur van Heelal en jarenlang redacteur van de korte berichten in Heelal, dit zijn maar een paar voorbeelden van deze inzet. Sinds 2006 verzorgt Claude ook de layout van de Hemelkalender. Het comité was van oordeel dat deze uitzonderlijke inzet een bijzondere erkenning verdiende. De laureaat van 1979, Jean Meeus (links op de foto), was ook aanwezig bij de uitreiking van deze prijs.

 

Reacties

afbeelding van Thomas Devogelaere
Nogmaals Proficiat Toontje, Paul en Claude!

Reageer