U bent hier

Algemene ledenvergadering 2023

25-03-2023 14:15u
Publiek
Locatie:  UGent Volkssterrenwacht Armand Pien, Rozier 44, 9000 Gent (auditorium Kepler, ingang via de Gezusters Lovelingstraat)

Onze leden worden vriendelijk uitgenodigd tot de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging Voor Sterrenkunde vzw. Deze gaat door op zaterdag 25 maart 2023.

De bijeenkomst gaat door op UGent Volkssterrenwacht Armand Pien, Rozier 44, 9000 Gent (auditorium Kepler, ingang via de Gezusters Lovelingstraat). Daarnaast zullen de leden de algemene ledenvergadering kunnen volgen via een digitaal platform.

De algemene vergadering start met een administratief gedeelte met de werkingsverslagen en het financieel verslag. Op de agenda staat ook de aanpassing van de statuten, teneinde deze in lijn te brengen met het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen. De voorgestelde tekst voor de nieuwe statuten kan geraadpleegd worden op https://www.vvs.be/over-vvs/voor-onze-leden.

Na het administratief gedeelte geeft Prof. dr. Maarten Baes (UGent) een uiteenzetting met als titel “De evolutie van sterrenstelsels: hoe realistisch zijn kosmologische simulaties?”.

Registreren voor de livestream kan via https://cozmix.webinargeek.com/algemene-ledenvergadering-vvs.

Het volledige programma verschijnt later nog.