De Jongeren Vereniging voor Sterrenkunde (JVS) verzamelt alle jongeren uit Vlaanderen die bezig zijn met sterrenkunde & ruimtevaart. Het is het jongerengedeelte van de VVS.

U bent hier

Vijftig jaar JVS

Vijftig jaar JVS

Dit najaar blaast de JVS 50 kaarsjes uit!Tijdens het JVS/VVS-weekend zal hieraan op diverse manieren aandacht besteed worden. Allereerst zullen enkele sprekers voor het voetlicht treden die ‘een verleden’ hebben in de JVS en naderhand professioneel actief zijn geworden rond sterrenkunde, ruimtevaart of aanverwante wetenschappen. Verder zal er op zaterdag in de late namiddag een overzicht in woord en beeld gegeven worden van de rijke geschiedenis van de JVS, waarbij enkele hoofdrolspelers van weleer zullen geïnterviewd worden. Ook wordt er zaterdagavond een soort van reünie voorzien om bij te praten met oude bekenden, en waarbij een uitgebreide receptie wordt aangeboden. Zondagochtend wordt dan nog eens gestreden voor de trophycup. 

Voor zowel huidige als oudleden een niet te missen weekend!

Inschrijvingen

Wellicht wil je ook deze keer het weekend niet missen. Inschrijven gebeurt via het elektronisch inschrijvingsformulier op de website van de VVS (www.vvs.be). Voor meer details en prijzen verwijzen we naar het online inschrijvingsformulier.

Alle inschrijvingen met overnachtingen bij jeugdhuis De Ploate moeten 30 augustus 2021 binnenzijn, maar inschrijving zonder overnachting blijft ook in de loop van september nog mogelijk. 

Live streaming

Voor wie er de voorkeur aan geeft om niet fysiek aanwezig te zijn of niet in de mogelijkheid is om ter plaatse te komen, wordt ook de optie aangeboden om het JVS/VVS-weekend te volgen via live streaming. Ook daarvoor kan men zich nu reeds registreren.

 

Reageer