U bent hier

JVS: Springplank naar de Sterren!

Ben je jong en zie je graag sterretjes?

Dan is er speciaal voor jou een leuke vereniging waar je van je fascinatie voor het heelal een leuke hobby kan maken, samen met andere jongeren. De Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde (JVS) verzamelt alle jongeren uit Vlaanderen die sterrenkundig actief zijn. Het is het jongerengedeelte van de Vereniging Voor Sterrenkunde (VVS).

Nieuwsgierig naar het heelal?

Altijd al willen weten wat een zwart gat nu juist is, wat er gebeurt als je landt op Jupiter en of buitenaards leven kan bestaan? Word dan vandaag nog lid van de JVS en kom langs op één van onze hemelse activiteiten!

De Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde (JVS) verbindt iedereen in Vlaanderen die jonger is dan 21 jaar en geïnteresseerd is in astronomie, ruimtevaart of wetenschappen. Op een speelse manier ontdek je bij de JVS het heelal en de wereld om je heen. En dit niet alleen achter je computer, maar met andere leeftijdsgenoten samen in groep.

Sterrenjeugdbeweging

De JVS is een echte jeugdbeweging vol jongeren die geboeid zijn door de sterrenhemel, maar ook graag spelletjes spelen en zin hebben in vriendschap en avontuur. We gaan ook op kamp en we houden bijeenkomsten.

De JVS geeft ook het enige Vlaamse wetenschappelijk tijdschrift uit voor jongeren, organiseert wedstrijden en ondersteunt plaatselijke JVS-afdelingen.

Ben je geïnteresseerd in sterrenkunde en zoek je hoe je op een leuke manier je hobby kan uitoefenen? Wij helpen je heel graag verder!