U bent hier

Nieuwe VVS-afdeling in Koksijde

Nieuwe VVS-afdeling in Koksijde

Op donderdag 19 december werd in Koksijde een nieuwe VVS-afdeling opgericht. De gemeente Koksijde heeft een sterrenwacht opgericht op het Duinenhuis. Het wordt zo een ontmoetingscentrum met zicht op zee en ruim waarneemterras. De sterrenwacht is uitgerust met een C11-telescoop.

Deze mooie sterrenwacht is de uitgelezen kans om een nieuwe VVS-afdeling op te richten voor mensen uit de buurt of tweedeverblijvers. De hemel is nog vrij donker en er is uiteraard een goede horizon. Dhr. Emmanuel Fabel heeft het initiatief uit de grond gestampt. De bijeenkomsten gaan maandelijks door op vrijdagavond. Er worden ook cursussen en extra waarneemsessies georganiseerd.

De naam van de afdeling blijft voorlopig nog even geheim tot de officiële opening van de sterrenwacht. Vanaf dan zal de afdeling ook terug te vinden zijn op de VVS-website. Op de oprichtingsavond waren er alvast veel geïnteresseerden van verschillende leeftijden.

Het VVS-bestuur wenst de nieuwe afdeling een schitterende start toe!

Reacties

13 JAN 2014: Officiële opening van de sterrenjutter te KOKSIJDE in het Focus TV-nieuws: Allereerste publieke sterrenwacht aan de Belgische kust... http://www.focus-wtv.tv/video/kust-heeft-nu-eigen-sterrenwacht
Video van de openingsavond op YouTube.com: Sterrenjutter http://www.youtube.com/watch?v=2iQjfwvQdqg
http://www.desterrenjutters.be/start/
Evenementen aan de westkust: http://www.desterrenjutters.be/evenementen/

Reageer