De Sterrenjutters - KoksijdeDe Sterrenjutters is een VVS-afdeling in Koksijde, ontstaan in de schoot van het Duinenhuis, het natuur en educatief centrum in Koksijde.

U bent hier

Sterbevingen

Op vrijdag 2 december om 19:30 komt Professor Conny Aerts naar het Duinenhuis (Bettystraat 7, Koksijde) spreken ove sterbevingen.

Net zoals in ons eigen zonnestelsel, gaat het leven van een ster en haarexoplaneten hand in hand. Het leven van sterren wordt gedirigeerd door de fysicain het sterinwendige.  In deze lezing bespreken we op een toegankelijke manierhoe sterbevingen gedetecteerd met ruimtemissies toelaten deze interne fysica opte meten en hoe asteroseismologie toelaat de grootte, massa, en leeftijd vansterren met ongeziene nauwkeurig te bepalen.  We koppelen vervolgens dezevernieuwde kennis van sterren aan de zoektocht naar exoplaneten.  Het samenspelvan ruimtemetingen en gegevens verzameld vanop Aardse observatoria staat hierincentraal en laat toe de bewoonbare zone van exoplanetenstelsels af te leiden ende dichtheid van de exoplaneten te bepalen.  We eindigen met een blik op detoekomst en lichten de plannen van het Europees Ruimteagentschap ESA toe. Toegang leden €4,00, niet leden betalen €5,00  

 

Deel deze pagina

Reageer